8 міжнародних сайтів для пошуку IT-фахівців

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Питання про те, де шукати IT-фахівців, актуальне як ніколи. Стандартні канали пошуку не завжди працюють, та й рекрутерам буває складно знайти вузькоспеціалізованих професіоналів для роботодавців.

Питання про те, де шукати IT-фахівців, актуальне як ніколи. Стандартні канали пошуку не завжди працюють, та й рекрутерам буває складно знайти вузькоспеціалізованих професіоналів для роботодавців, наприклад, IoT engineer. Ділимося з вами добіркою міжнародних сайтів для пошуку IT-фахівців, яким довіряють – ви можете знайти саме того, хто вам потрібен.

1. LinkedIn

LinkedIn – це найбільший сервіс, який спеціалізується на пошуку різної роботи по всьому світу. Тут зареєстровано близько 800 млн користувачів. Чимало хороших IT-фахівців з досвідом шукають роботу саме на LinkedIn, тому рекрутери дуже люблять використовувати програму для пошуку талантів. Ще один плюс сервісу – добрий відсоток відгуків серед користувачів.

Щоб знайти вузькоспеціалізованих фахівців, необхідно вміти правильно користуватися пошуком та знати кілька секретів. Ви можете регулювати скіли та знайти розробників з країни, що вас цікавить. Є безкоштовна версія, але ми рекомендуємо користуватися платною преміумпідпискою – це відкриває більшу кількість можливостей.

2. Reddit

Це сайт, який представляє якусь суміш соціальної мережі та форумів. Тут кожен користувач може поділитись новинами або контентом, а також обговорити важливі проблеми. А ще Reddit – це чудовий сервіс для пошуку роботи. Згідно зі статистикою, у період з 10 січня 2022 року по 5 травня 2022 року кількість активних списків вакансій, що набираються від імені Reddit до Greenhouse, збільшилася приблизно на 45 відсотків.Це означає, що рекрутер має дуже непогані шанси знайти тут відповідного фахівця.

3. GitHub

GitHub – це платформа для хостингу IT-проєктів та їхньої спільної розробки. Вебхостинг дуже популярний серед Tech-фахівців, так і серед рекрутерів, оскільки вони можуть знайти тут потрібного претендента на вакантну посаду. Використовуйте Boolean Search та спеціальні розширення для браузерів – OctoHunt, EmailOnGitHub, OctoHR, GitHub Hovercard. З їх допомогою можна дізнатися всю потрібну інформацію про спеціаліста, отримати адресу електронної пошти та уточнити інші дані.

Звертайте увагу на кількість передплатників. Чим більше людей, тим більше досвіду у фахівця. Однак «експертів» найняти важко – майте на увазі.

4. AngeLlist

Це американський веб-сервіс, який спеціалізується на стартапах та інвестиціях. Рекрутер може знайти скілових розробників та дизайнерів – база кандидатів складається з близько 8 млн осіб. Показники відгуків також непогані.

Один із плюсів AngeLlist – вакансії можна публікувати безкоштовно. Однак, якщо ви хочете отримати доступ до додаткових функцій, доведеться заплатити. Платний обліковий запис дає такі переваги:

  •  можливість фільтрувати кандидатів;
  •  публікація необмеженої кількості вакансій;
  •  можна посилати претендентам повідомлення;
  •  інтеграція з ATS.

Можна спробувати знайти на AngeLlist різних фахівців, у тому числі JavaScript developer.

5. Hired

Hired – це доступний спеціалізований сервіс для пошуку фахівців у сфері IT. Ви можете знайти резюме кандидатів, що вас цікавлять, або публікувати власні вакансії. Така послуга є платною. Однак і шанси знайти хорошого працівника дуже непогані.

6. Glassdoor

Платформа Glassdoor спеціалізується на пошуку роботи. На сайті можна знайти близько 6 тис. актуальних вакансій у сфері IT. Один із плюсів сервісу – можна залишати анонімні відгуки про компанію чи керівництво. Також кандидати моніторять рівень вилки зарплат, топ місць роботи, рейтинг схвалення CEO.

На сайті Glassdoor компанії можуть розповісти про свої переваги, тому вести на вебсервері сторінку дуже вигідно.

7.CrunchBoard

Ще один доступний сервіс для пошуку IT-фахівців компанії TechCrunch, яка спеціалізується на стартапах. Особливо популярна ця дошка оголошень США. Сайт славиться непоганими фільтрами для пошуку, що спрощує видачу релевантних кандидатів. Рекрутер має всі шанси знайти гідного фахівця і швидко закрити вакансію.

8. Relocate.me

Це сайт для пошуку роботи для IT-фахівців у всьому світі. Майданчик створено українськими розробниками. Це сайт із релокацією, де можуть знайти роботу професіонали з усього світу.

Плюси сайту Relocate – це велика кількість кандидатів з досвідом роботи, калькулятор зарплат, рекомендації щодо переїзду, велика кількість переглядів вакансій. У платній версії є розсилка по email, статистика актуальності, репост оголошень в соціальних мережах та інші корисні функції.

У кожного сайту є свої переваги та недоліки, проте знайти потрібного спеціаліста можна на будь-якому з них.

Де і як знайти IT-фахівців: додаткові поради

Окрім вищезазначених способів, звертайтеся до традиційних - Телеграм-канали, Facebook та інші джерела. Також можна використовувати такі методи пошуку:

  1. Таргетована реклама у соцмережах. У сучасних реаліях дуже ефективна.
  2. «Сарафанне радіо». Звертайтеся до знайомих та колег – завжди є шанс знайти бездоганного кандидата.
  3. Спеціальні форуми для спеціалістів у сфері IT. Можна знайти справжнього профі, однак доведеться повозитись.
  4. Залучення претендентів, які не пройшли фінальний етап співбесіди. Залишайте в базі резюме всіх розглянутих працівників – можливо, вони підтягнули скіли та стали справжніми профі.
  5.  Реферальний рекрутинг. Згідно зі статистикою, нагорода за допомогу у пошуку співробітників підвищує успіх на пошук потрібного кандидата на 40%.
  6. Залучення кандидатів без досвіду. Найкраще пробувати такий спосіб для невеликих проєктів.
  7. Використання внутрішнього рекрутингу. Чудово спрацьовує пошук талантів усередині компанії-роботодавця.
  8. Розміщення вакансій на сторінці компанії. Це шанс для претендентів, які хочуть потрапити до конкретної фірми.
  9. Участь у тематичних заходах. Хороший спосіб не тільки завести корисні знайомства, але й знайти відповідних кандидатів, наприклад, Mobile developer.

У рекрутингу хороші всі способи, тому намагайтеся використовувати якнайбільше методів. Це допоможе вам не тільки швидко закрити вакансію, але й полегшити роботу надалі.

Інфо
Автор статті: SEO InWeb
2422 Переглядів
Категорія Рекрутинг
25.11.2022