IOS-розробка: переваги та недоліки професії

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

IOS-розробка входить у топ найпопулярніших і високооплачуваних вакансій на трудовому ринку. Компанія Apple – відомий і прогресивний бренд на ринку IT.

IOS-розробка входить у топ найпопулярніших і високооплачуваних вакансій на трудовому ринку. Компанія Apple – відомий і прогресивний бренд на ринку IT. Багато корпорацій зацікавлені в розробці нових мобільних продуктів на iOS і потребують кваліфікованих мобільних розробників.

Яблучні девайси вже кілька десятків років дуже популярні, а ними володіють мільйони людей у ​​різних країнах світу. Саме тому й існує великий попит на фахівців, які займаються розробками софту для пристроїв Apple.

Написання програм для iOS – хороший шанс отримати роботу у великій корпорації або бути затребуваним фрілансером. Перевірені вакансії для IT-спеціалістів пропонує Indigo Tech Recruiters.

Мобільна розробка iOS — що потрібно знати та вміти

Перед тим як вирішити, чи займатися представленим IT-ремеслом, важливо розібратися, що це взагалі таке. Простими словами iOS-developer – це фахівець, який вміє створювати та налаштовувати додатки для екосистем Apple.

Перше, що необхідно для роботи за професією — це MacBook та iPhone, за допомогою яких ви тестуватимете розроблений вами продукт. Їх варто придбати ще до початку навчання.

Далі варто вивчити весь необхідний софт для роботи:

  • Xcode – основа розробки iOS. Спеціальне ПЗ, в якому фахівці пишуть та редагують коди, тестують та налагоджують додатки. Варто зазначити, що користуватися цим програмним забезпеченням можна безкоштовно.
  • Swift – нова мова програмування, створена компанією Apple, без досконалого знання якого вам нема чого робити в iOS-розробці.
  • Objective-C – мова, яка існує задовго до Swift. З'явилася вона давно, ще 1984 року, але значний відсоток кодової бази Apple досі ґрунтується саме на ній.

Крім того, хороший розробник повинен мати просторове мислення, розуміння фреймворків і API, володіти модульним тестуванням. Цінується досвід роботи з базами даних, знання англійської на високому рівні та вміння створювати MVC.

Варто відзначити, щоб бути затребуваним та кваліфікованим iOS-developer, важливо не припиняти навчання. Apple постійно представляє громадськості оновлені програмні продукти, які постійно потрібно освоювати, щоб йти в ногу з часом.

Де шукати роботу розробника додатків під iOS?

Отримавши всі необхідні знання, саме час розпочати пошук відповідної вакансії. Початківцям без досвіду варто спробувати удачі на біржах фрилансу. Там ви швидше отримаєте свої перші проєкти, а також відгуки замовників після закінчення роботи. Це буде корисним для створення гарного портфоліо на майбутнє.

Дуже часто роботодавці публікують оголошення у популярних соцмережах, їх можна побачити, відвідуючи тематичні групи. Заглядати на такі сторінки також корисно тим, що можна знайти цікаві посилання із важливою інформацією.

Якщо ви шукаєте відкриті вакансії у великих компаніях, рекомендуємо відвідати їх вебсайти та пошукати оголошення про роботу. Періодично відвідувати такі послуги корисно, щоб розуміти, які вимоги пред'являють роботодавці до претендентів, можливо вам потрібно підкоригувати свої навички.

Якщо говорити про обов'язки розробника, то вони передбачають не лише створення вебпродуктів, а й інші завдання:

  • оновлення програмного забезпечення для пристроїв, що працюють на iOS;
  • тестування нових продуктів;
  • робота з технічною документацією;
  • налагодження та вдосконалення додатків;
  • внесення правок на відгуки та претензії клієнтів.

Окрім професійних знань, роботодавці часто оцінюють і особисті якості претендента. Насамперед цінується дисципліна, уважність, стійкість до стресів та форс-мажорних ситуацій, висока мотивація.

Основні плюси та мінуси представленої професії

Мобільна розробка, як і будь-яка інша професія, має певні переваги та недоліки. Переваги роботи, перш за все, полягають у добрій оплаті праці. У представленій сфері невелика конкуренція, а це призвело до того, що галузь пропонує високий рівень заробітної плати.

Для працевлаштування у сфері написання софту під iOS необов'язково мати диплом про вищу освіту. Важливі ваші навички, рівень професіоналізму і талант. Розуміння мов програмування та інших необхідних технологій дозволяє вам розраховувати на працевлаштування у великі міжнародні корпорації.

Розробником можна працювати віддалено, а значить, ви самі зможете планувати свій день і мати вільніший графік, ніж в офісного працівника.

Також до переваг професії можна віднести постійне навчання та роботу над собою. Щоб не відставати від прогресу, оскільки з'являються нові продукти та виходять оновлення старих додатків, iOS розробник повинен постійно перебувати на стадії навчання, удосконалювати свої знання і завжди бути в курсі останніх новинок.

Якщо говорити про недоліки професії, то до них можна віднести ретельну перевірку компанією Apple всіх програм, що завантажуються, а це займає час. Тому не завжди можна швидко внести редагування в проєкт.

Проте всі ці мінуси легко перекриваються перевагами, а також високим заробітком.

Особливості кар'єрного зростання та оплата праці iOS розробника

Співробітники, які працюють над написанням продуктів для iOS, одні з тих, хто отримує найвищу зарплату у сфері мобільної розробки. Чому так виходить? Річ у тому, що користувачі – це клієнти, які володіють дорогими девайсами та готові платити хороші гроші за якісні мобільні програми.

Також на руку розробникам невисока конкуренція у представленій галузі. Все це призвело до того, що середня зарплата iOS-developer в 1,5, а іноді в 3 рази вища, ніж у країні в цілому. Звичайно, рівень доходу фахівця безпосередньо залежить від досвіду роботи.

Кар'єра iOS-розробника проходить за такими етапами:

  • Кар'єрне зростання починається з відділу розробки на посаді стажистів. Якщо ви добре себе покажете, будете активним і посидючим, вже через 1,5 року ви зможете просунутися кар'єрними сходами та зайняти наступний щабель.
  • Молодший розробник або Junior Developer – це все ще новачок, якому потрібен контроль наставника. Ви також повинні працювати над собою, читати корисну літературу і відвідувати курси. Після року старанної роботи ви зможете перейти на посаду розробника мобільних додатків.
  • Middle Developer – це вже досвідчений і знаючий фахівець, який самостійно може виконувати доручені йому завдання та нести відповідальність за створення та тестування готового продукту. На цій посаді ви проведете близько двох років.
  • Наступний ступінь у кар'єрі – провідний розробник або Senior Developer. Фахівець такого рівня має достатньо досвіду, щоб йому доручили контролювати роботу над проєктом загалом. Він знає та розуміє всі технології та може вирішувати складні завдання.

У найближчій перспективі провідний фахівець може стати керівником відділу та бути наставником для фахівців нижньої ланки.

Якщо вам цікаві мобільні технології, ви хочете стати затребуваним фахівцем та отримувати гідну оплату своєї праці, варто задуматися про професію iOS-розробника. Пробуйте та експериментуйте, можливо ви знайдете роботу своєї мрії.

Інфо
Автор статті: SEO InWeb
1959 Переглядів
18.07.2022