Простий спосіб знайти цікаву та високооплачувану роботу в Україні

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Пошук роботи є актуальним у всі часи. Щодня тисячі людей хочуть змінити професію або отримати більш високооплачувану посаду, знайти віддалену роботу, часткову зайнятість чи підробіток.

Як знайти хорошу роботу, яка б відповідала всім бажанням та вимогам, в Україні? Читайте у статті від Indigo Tech Recruiters.

З чого почати

Перш ніж зайнятися пошуком роботи, необхідно точно визначитися, чого ви хочете. Поставте собі кілька запитань:

  • Чим я хочу займатися?

Майте на увазі, що займатися зненавидженою працею нереально. Тому вам точно повинна подобатися майбутня професія. Подумайте, що ви мріяли. Можливо, потрібно попередньо закінчити курси або пройти навчання.

  • Що я вмію робити?

Якщо ви добре знаєтеся на комп'ютерах, подумайте про кар'єру майстра. Любите та вмієте спілкуватися з людьми? Поцікавтеся професіями рекрутера, менеджера з продажу. Добре пишете? Вам підійде професія копірайтера. Подвійно добре, якщо ви знайдете роботу за фахом.

  • Скільки платять за мої вміння?

Коли ви визначитеся з вакансіями, дізнайтесь скільки готові платити вам роботодавці. Чи погоджуєтесь ви на таку зарплатню? Можливо, варто пошукати або опанувати іншу професію?

Коли визначитеся зі своїми бажаннями, складіть грамотне резюме та приступайте до пошуку роботи.

Де шукати актуальні вакансії

Найпростіший спосіб знайти роботу – це пошукати в Інтернеті. Існує безліч спеціалізованих сайтів, на яких щодня викладають різноманітні вакансії. На багатьох з них є можливість скласти резюме і розсилати його в компанії, що сподобалися.

Також роботу можна знайти за допомогою таких джерел:

  •  Мобільний додаток. Багато сайтів з пошуку роботи мають свої програми, користуватися якими швидко і зручно.
  •  Газети. Старий спосіб, проте досі працює. Найчастіше там публікують оголошення про набір робітників на підприємства, однак інші спеціальності також зустрічаються.
  • Знайомі. Близько 40% людей влаштовуються на роботу за допомогою знайомих та друзів.
  • Сайти компаній. Якщо ви чітко знаєте, де хочете працювати, зайдіть на сайт фірм, що вас цікавлять. Часто там є розділ «Вакансії». Також ви можете знайти телефон та дізнатися, чи не потрібні фірмі працівники.
  • Соціальні мережі. У них можна шукати пропозиції за вакансіями, а також писати про те, що ви шукаєте роботу.
  •  Служба зайнятості. Ще один сервіс, що допомагає з пошуком роботи в компанії чи підприємстві. Такі служби є у більшості великих міст.
  • Кадрова агенція. Хороший спосіб для тих, хто не любить шукати роботу сам. Однак будьте обережні: можна потрапити на шахраїв.

Спосіб знайти роботу чимало – обирайте відповідний саме для вас.

Як знайти хорошу роботу через Інтернет

Шукати роботу через інтернет в Україні найпростіше на спеціалізованих сайтах. Вони оптимізовані під пошук найрізноманітніших вакансій. Для зручності користувачів усі пропозиції розсортовані за спеціальними розділами. Ви можете знайти не тільки офісну роботу з повним робочим днем, але й часткову зайнятість або віддалену.

Шукати вакансії надзвичайно просто:

  1. Зайдіть на сайт, що вас цікавить.
  2. Натисніть на потрібний розділ або скористайтесь пошуком. Також можна відфільтрувати інформацію щодо регіонів, міст, типів зайнятості, окладів.
  3. Знайдіть цікаві для вас вакансії й ознайомтесь з ними.
  4. Якщо оголошення цікаве, ви можете зателефонувати за вказаними телефонами або зв'язатися з роботодавцем у месенджері. Однак найчастіше пропонують надіслати резюме.
  5. Практично на всіх спеціалізованих сайтах є пропозиція «створити резюме». Вам потрібно заповнити всі поля, додати фотографію та зберегти інформацію. Надалі ваше резюме зберігатиметься на сайті. Ви можете відправляти його в один клік, заощаджуючи при цьому час. До того, роботодавці можуть самі знайти вас за резюме та запропонувати цікаву роботу.
  6. Після надсилання робочої біографії вам залишиться тільки чекати відповіді від роботодавця.

Ми рекомендуємо не зупинятися на одній вакансії та на одному сайті, а моніторити сервіси з пошуку роботи регулярно. Чим більше резюме ви будете надсилати, тим вищий шанс відправитися на співбесіду та отримати роботу мрії.

Зазвичай роботодавці відповідають протягом тижня. Якщо минуло вже 2 або більше, швидше за все, ваше резюме не зацікавило або вакансію вже закрито.

Хто шукає – той завжди знайде. Це прислів'я як ніколи актуальне під час пошуку роботи. Докладіть зусиль, які обов'язково увінчаються успіхом.

На сайті компанії Indigo Tech Recruiters також є розділ вакансії. У вас є можливість знайти роботу у сфері IT, а також спробувати себе в ролі рекрутера або HR-менеджера.

Інфо
Автор статті: SEO InWeb
1373 Переглядів
Категорія Рекрутинг
20.05.2022