Как Indigo ветерана навещали

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

В понедельник, 11 мая, Индиго собрались в гости к Екатерине Тимофеевне, ветерану Великой Отечественной Войны

Думка

  В понедельник, 11 мая, Индиго собрались в гости к Екатерине Тимофеевне, ветерану Великой Отечественной Войны. Это была наша первая встреча, и мы были очень удивлены, увидев по ту сторону двери красивую и полную энергии женщину, которая, как оказалось, еще и не скрывает своего возраста.
Еще с порога Екатерина Тимофеевна начала извиняться зато, что не успела сделать прическу и приодеться: «Ведь мне 25, я всегда должна хорошо выглядеть!»  

  Пока грелся чайник, Екатерина Тимофеевна увлеченно расспрашивала нас о том, где мы учились и чем занимаемся. Надо отдать должное Ане, которая не растерялась, и весьма успешно объяснила человеку, который ни разу в жизни не садился за компьютер, специфику нашей работы: «Мы работаем в сфере информационных технологий, инженеры» (прим. от автора: я уже года два не могу объяснить дедушке кто такой программист). Оказывается, Екатерина Тимофеевна хотела посвятить себя ИТ одно время, но посчитала, что времени и так мало, чтобы еще тратить его на освоение ненужной ей техники: «Я даже телефон заряжать забываю. И трубку не беру. А зачем, когда вокруг так много знатных кавалеров сидит, а мне внук звонит?»  

  За чашкой горячего, вкусного чая, Екатерина Тимофеевна поведала о своем невероятно интересном, но тяжелом жизненном опыте. По происхождению, Екатерина Тимофеевна — донская казачка. В 11 лет, волей-неволей, стала партизанкой, все отрочество провела в концлагерях, потеряла там родителей и брата. «Напоследок я вам вот что скажу, девочки — всегда отдавайте людям положительную энергию. И, если что-то пообещали — то обязательно выполняйте, либо не обещайте вовсе». Ушли мы переполненные восхищением, восхищением этой гордой и светлой женщиной, которая никогда не унывает, и даже в свои 25 (+60) остается еще той кокеткой:)

  Хотим еще раз поблагодарить I business incubator and coworking hub и всех-всех, кто участвовал в благотворительной акции помощи пожилым людям и ветеранам и позволил этой встрече случиться! Давайте делать мир добрее.  

Теги
Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
1184 Переглядів
Категорія Інтерв'ю
18.05.2015
Схожі статті
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
"Філософія дуже проста: не володій, а май": Максим Соловйов, засновник sharing economy сервісів Carbar і Apple4Teams
Команда Indigo – Tech Recruiters дізналася у фаундера – Максима Соловйова, чим вигідні такі рішення, як оцінити благонадійність потенційного клієнта за його соціальним ка..
Як утримати цінного працівника, якщо він уже стоїть у дверях?
Страшний сон ейчара починається так: відчиняються двері, і цінний працівник заходить у кабінет зі словами «Треба поговорити». Зазвичай наступні за цими словами «Я вирішив..
«Не чекати на «осяяння» згори, а робити кроки щодня, збирати свою “інноваційну фішку” з невеликих, але ефективних складових»: Максим Слободянюк, засновник Nika Tech Family
Це інтерв'ю ми взяли у Максима до ситуації з пандемією і, здається, настає час, коли компанії починають повертатися до колишнього режиму, а хтось і зростатиме..
Погані ідеї: 5 способів завалити бренд роботодавця
Ви можете формувати персональний бренд або ні — але ваша репутація бігтиме поперед вас, немов конферансьє..
Ментори в кар’єрі: значення для IT-фахівців
Поширена думка, що ментор — це той, хто візьме за руку й поведе юного програміста в країну цікавих проєктів і великих зарплат. Чи так це? З’ясуймо...
Як зрозуміти, що кандидат не годиться для віддаленої роботи?
Віддалена робота — мрія кожного, хто витрачав половину своєї молодості на дорогу до школи, інституту, роботи й бачив світанки з вікна транспорту. Чи все не так? Наскільки..
Ринок праці в IT – 2021: 5 прогнозів від INDIGO Tech Recruiters
На IT-ринку 2020-й «коронарік» стимулював зростання. Бізнеси всіх сфер (у світі й Україні) зіткнувся з дефіцитом IT-рішень. Попит на IT-таланти злетів – як у великих бізн..
Заведи мене повністю. Про творчу фригідність та пігулки від нудьги
Трохи про творчу фригідність та імпотенцію
«Люблю працювати на перегрітому ринку. Це змушує роботодавців вибирати: розвиватися чи стати донором талантів для інших», — інтерв’ю з Владиславом Міхолапом, Senior Talent Acquisition Manager PandaDoc
Чи виправдалися сподівання від українського ринку IT-талантів? INDIGO Tech Recruiters поспілкувалися з HRD PandaDoc Владиславом Міхолапом...
Гори, але не згорай: що таке емоційне вигоряння
Fast food, fast life та емоційне вигоряння на роботі у welcome-боксі — темп життя прискорюється, і всі наші процеси біжать швидше разом із ним. Смартфони, таск-менеджери,..
Трохи про риторичні питання та критику
Дуже засмучує тенденція критикувати через питання. Крім того, що це неприємно, виходить, що прихована критика ніяк не допомагає справі. “Критикуючи - ̶н̶е̶ ̶в̶им̶а̶х̶уйс̶..
Граммар махт фрай. Але це не точно.
Я найзнатніший факапер за текстами в Indigo. Серйозно. І я цим не пишаюся, зрозуміло. Ну і постійно читаю книжечки, щоб не факапити, бо треба ж якось духовно рости..