Заведи мене повністю. Про творчу фригідність та пігулки від нудьги

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Трохи про творчу фригідність та імпотенцію

Розвиток Дозвілля Копірайтинг Думка
Заведи мене повністю. Про творчу фригідність та пігулки від нудьги

Трохи про творчу фригідність та імпотенцію. Ось ця штука – коли тобі хочеться обертати планету, винаходити, з'єднувати елементи, підривати та вигадувати – поступово атрофується у світі, де достатньо тапнути по екрану або просто ввести запит до рядка пошукача.

Ми приходимо в легкий екстаз і збудження, щоразу бачимо чиюсь придатну ідею, славний проєкт. Але цей самий кураж складно досягти без зовнішніх збудників - хочеться, щоб хтось ззовні прийшов і структурував, завів тебе на рух, зростання і результат, привів за руку і надихнув. Ну і звичайно, ідеально, якщо при цьому не доводиться сильно напружуватись - коучіть, мотивуйте мене повністю. Якоїсь миті я спіймала себе за руку - Злоя, котик, та ти ж давно перестала заводитися з пів оберту. Де твор-чеське з-буд-жен-ня?

Заходжу в інтернет і споживаю: дивлюся кіношку, читаю нотатки, гортаю стрічку - все це результати чужої уяви, чужого збудження. Все, що мені потрібно - це тапнути по екрану і вибрати, що заведе мене цього разу: тед-виступ, чергова серія "чорного дзеркала" або фітнес-хвилинка на ютубі. Споживання суцільне.

А що станеться, якщо закінчаться глобальні забави, якими тільки пальчиком тапни й ти в Едемі? Особисто я не даю гарантій, що не ляжу килимком, втупившись у стелю. Але хіба це ок? І хіба це було про мене завжди?

Особливо в дитинстві: пошук пригод, творчість і відвага, що змушує стрибати нас з даху сараю, рятувати цуценят, читати, майструвати картонні трикутники і битися на ніжках табурету - це ж опція, вбудована у кожну людину від народження.Це природний ген антискуки, двигун найпотужніших, нехай часом ідіотичних творчих рішень. І цей ген можна розвивати - прокачувати і відчувати. Як м'яз.

Птмш, якщо не напружувати уяву, свого внутрішнього творця - він зіщулиться і перетворюється на ганчірку. Якщо весь час користувати чуже – перестаєш рости. І в спробах отримати задоволення знову і знову доведеться стимулювати себе штучно. Я не можу без інстаграми. Я не можу без фейсбучка, без ось цієї строкатої й іноді тупуватої стрічки новин - тому, що я шукаю задоволення, шукаю чим себе зайняти, чим розкрутити на емоцію, на ідею.

Готові розваги – це така пігулка від творчої фригідності. Тільки це порушує гормональний баланс і підвищує ризик розучитися уявляти, розучитися думати та розуміти власні бажання. Але й тут, як розумієте, на допомогу прийде цілий оберемок статей про “пошук покликання” та “як перемогти нудьгу”. Деякі умільці будують цілу систему тренінгів.

У результаті виходить, що з кожним разом все важче вразитись. Завестись по-справжньому. І дуже мені стає прикро. Тому що бездумне споживання - це грішок, який геть-чисто губить уяву і творчість. Поки я балуюся всім готовеньким, я просто не встигаю слухати, створювати й думати - що я і хто я, що мені потрібно в цьому житті, що я можу їй дати та куди взагалі йду?

І виходить, що я відкладаю творчі пригоди, я зраджую внутрішнього творця і маленького впертого капітана, який шукає відкриттів, в обмін на тупе халявне збудження - тапні, друже. Візьми та споживай. Фак еа. Загалом, ви зрозуміли до чого весь цей мислепотік, так? Нам потрібні самозростання і самореволюція – читати, блукати, шукати та пробувати. Надихатись, а не споживати. Помилятися, а не чекати на гарантії успішного результату. Перетворювати та вчитися, а не копіпастити.

Тож швидше ж, на 1, 2, 3, вирубаємо техніку, візьмемо прапори та вийдемо на вулиці міняти світ! Розкрутимо на 360, і як запалимо, як заживемо по-новому! . . Жартую, звісно. Продовжуємо працювати. 3 години до кінця робочого дня.

Тільки обіцяйте мені подумати про творчість і споживач, відгортаючи стрічку фейсбучка в метро, ​​по дорозі додому. Інакше навіщо я тут сублімувала потік справжнього творчого збудження?

автор: Злоя Борщ

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
2472 Переглядів
28.02.2018
Схожі статті
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
ЗСЖ для офісного планктону: як заохотити турботу про здоров'я у колективі, та не облажатися
У СНД ставлення до проблем зі здоров'ям – завжди “раптово”. Рак, гіпертонічний криз та хребетна грижа наступають як сніг для комунальних служб узимку. Але всі ці хвороби ..
"Філософія дуже проста: не володій, а май": Максим Соловйов, засновник sharing economy сервісів Carbar і Apple4Teams
Команда Indigo – Tech Recruiters дізналася у фаундера – Максима Соловйова, чим вигідні такі рішення, як оцінити благонадійність потенційного клієнта за його соціальним ка..
Як утримати цінного працівника, якщо він уже стоїть у дверях?
Страшний сон ейчара починається так: відчиняються двері, і цінний працівник заходить у кабінет зі словами «Треба поговорити». Зазвичай наступні за цими словами «Я вирішив..
«Не чекати на «осяяння» згори, а робити кроки щодня, збирати свою “інноваційну фішку” з невеликих, але ефективних складових»: Максим Слободянюк, засновник Nika Tech Family
Це інтерв'ю ми взяли у Максима до ситуації з пандемією і, здається, настає час, коли компанії починають повертатися до колишнього режиму, а хтось і зростатиме..
Штучний інтелект замість боса, фахівці з різноманіття та бебі-бумери на заміну «зетам»: рекрутингові тренди нової декади 
Про тенденції в своїй галузі наприкінці року не пише хіба що лінивий, а оскільки ми з it recruitment agency Indigo — невтомні бджілки, вирішили і собі проаналізувати, чо..
НЕ СМІШНО. Чому рекрутери пишуть погані вірші
“У день чудовий, день пригожий постукала до Вас сюди” (с), щоб швиденько сказати пару слів про те, як креативіт вітчизняний рекрутер. А креативіт він нещадно, несамовито,..
Бермудські трикутники: 9 небезпечних зон, де ми втрачаємо кандидатів 
Чому замість черги кандидатів під офісом гуляє тільки вітер? В процесі рекрутингу є безліч етапів, коли пул пошукачів поступово зменшується, і в результаті на співбесіді,..
Погані ідеї: 5 способів завалити бренд роботодавця
Ви можете формувати персональний бренд або ні — але ваша репутація бігтиме поперед вас, немов конферансьє..
Екранні уроки: 6 епічних кіноспівбесід в IT
Вчитися проводити співбесіди можна не тільки на власному досвіду, а і у своїх колег з великих та малих екранів..
IT-FEST in UKRAINE #it-fest
IT Fest – це 20 доповідей у ​​7 різних напрямках від 14 спікерів рівня senior для 2500 учасників. Захід націлений на кар'єру початківців в IT і тих, хто тільки замислюєть..