Предновогодняя встреча с Work.ua

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Накануне Нового Года рекрутеры Indigo откушали кофе с креативными парнями Work.ua, директором по развитию Сергеем Марченко и операционным директором Антоном Пивнем

Бізнес Підбір персоналу Стратегія
Предновогодняя встреча с Work.ua

Накануне Нового Года рекрутеры Indigo откушали кофе с креативными парнями Work.ua, директором по развитию Сергеем Марченко и операционным директором Антоном Пивнем.
Эта встреча вдохновила нас начать серию интервью с замечательными людьми, которые постоянно окружают команду Indigo.
Мы, конечно, были наслышаны об увлекательной манере общения Сергея Марченко, но столкнувшись с этим позитивным человеком лично, вообще потеряли счет времени. Тем не менее успели задать парочку волнующих нас вопросов.

Сергей, скажите, мужчина в рекрутинге это миф или реальность?

Мужчин в рекрутинге мало. Но они реальны и успешны, ведь большой бизнес это мужской мир.
Звучит как дискриминация женщин, но мы, мальчики, с детства учимся вести сложные переговоры на уровне “как пройти через соседский двор так, чтобы тебя не побили”. Поэтому нам легче договориться друг с другом. А если вы посмотрите статистику, то большинство топ-менеджеров это мужчины.

Какие у Work.ua планы на 2015 год?

Четкие цели будем ставить в январе. Планируем и дальше развивать сайт, заниматься дизайном и быть сайтом №1 по трудоустройству в Украине.

Скажите, может вы приедете в Днепропетровск еще раз и поделитесь своим опытом? Вы как-то говорили, что у вас черный пояс по рекрутингу?.  

( Смеется) Я зарекся говорить о рекрутинге. Рекрутинг — это как секс. Мы все хоть раз в жизни им занимались, поэтому, конечно же, каждый считает себя в этом экспертом.
Хотя, у меня есть на примете актуальная тема о профессиональной дискриминации прекрасной половины человечества в мире и Украине. Хочу этим поделиться. Надеюсь, это поможет многим женщинам более эффективно строить свою карьеру.

Пожелание на 2015 год от Сергея Марченко

Хочу пожелать каждому счастья. ( Счастья-здоровья, подсказывает Антон Пивень:)). Искренне верю, что мы живем для того, чтобы быть счастливыми. Все, чем мы занимаемся, именно для этого. А если мы не счастливы, надо меняться самим и изменять мир вокруг.


Для Indigo эта встреча была завершающей в веренице ярких знакомств 2014 года. Благодарим всех, кто был с нами. Вступаем в новый 2015 год абсолютно счастливыми и с нетерпением ждем новых людей на нашем пути. До скорых встреч!

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
1342 Переглядів
Категорія Інтерв'ю
12.01.2015
Схожі статті
Огляд рівня заробітних плат для C-level на ринку українського IT в 2022 році
Як війна в країні вплинула на рівень доходу та мотивацію топ-менеджерів українського ІТ – про це у нашому новому огляді зарплат...
6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи
За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ..
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
Як створити успішний HR-бренд. Досвід General Electric, Netflix, Google
Як компанії виживають в умовах дедалі більшої орієнтації ринку праці на кандидатів? Це особливо актуально щодо технічних фахівців..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..
Почути головне: 8 порад щодо оцінки цінностей топ-кандидата
Ціна помилки при наймі топ-менеджера вкрай висока і може коштувати бізнесові самого бізнесу. Окрім досвіду, знань та навичок, при executive search особливу увагу слід при..
Як український IT-бізнес адаптується до «карантинного» ринку: результати опитування
Карантин та економічний струс ускладнили роботу всіх галузей і не оминули стороною IT-ринок
«Я не чекаю від рекрутерів, що вони ходитимуть із застиглою посмішкою 24/7 та татуюванням “люблю людей”»: інтерв'ю з HR Director Ajax Systems Дар'єю Назаркіною
Українська компанія Ajax Systems розробляє та виготовляє розумні бездротові системи безпеки, які купують у 80+ країнах. Бізнес масштабується, команда швидко зростає – на ..
«Високий потенціал у фінтех-рішень, які «відкушують» функції класичних банків»: інтерв'ю з співзасновником YayPay Євгеном Виборовим
Фінтех — привабливий ринок для стартапів з огляду на темпи трансформації сфери фінансів