6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ

Бізнес Команда HR IT Стратегія Менеджмент Тренди HRD Соціальна відповідальність Культура

1. Надати можливість зростати

За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ. Найбільш популярні причини - лише "цікавість до технологій" та "високі зарплати"

6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи

Курси англійської мови з нейтів спікером стали звичним бенефітом. А ось повна чи часткова компенсація квитків на конференції, воркшопи тощо є не скрізь. До того ж не у всіх компаніях виділяють час на освіту. Багато компаній проводять внутрішні мітапи, на яких розробники діляться знаннями та досвідом.

Можна заохочувати співробітників долучатися до світових спільнот, таких як. NET Foundation для. net developer-ів.

2. Забезпечити адекватний менеджмент

Є думка, що уникають менеджерів, не з компаній. Українські розробники, за даними опитувань, часто нарікають на непрофесійний менеджмент. Недостатньо вибрати досвідченого технічного фахівця та призначити його менеджером. Як мінімум, потрібно переконатися, що і з софт-скіл все добре. Оптимально - підтримати людину та допомогти освоїться у новій ролі. Наприклад, тренінгами з керування конфліктами, тайм-менеджментом, прийняття рішень.


Хороша практика - збирати фідбек співробітників та використовувати для того, щоб допомагати менеджерам рости. Так Google у рамках Project Oxygen проаналізували, що потрібно командам від лідів, і організували систему тренінгів для цього.

3. Дозволити працювати у вільному графіку або віддалено

Ще айтішники люблять свободу - вільний графік та можливість не їздити до офісу.


Віддалена робота стає все актуальнішою. За даними Global Workplace Analytics, 52% опитаних працюють віддалено хоча б раз на тиждень, а 18% - постійно. Дані стосуються не лише айтішників. Звичайно, можливість працювати віддалено залежить від спеціальності, скажімо, для net програміста це легше, ніж для системного адміністратора чи механіка.

4. Придбати оптимальні інструменти

Не варто заощаджувати на необхідному програмному забезпеченні.


Особливо у маленьких компаніях, де є спокуса використовувати піратські версії або намагатися працювати на урізаних безкоштовних версіях. У великих компаніях свої проблеми - тенденція нав'язувати системи та рішення, запропоновані “згори”.


Є й компанії, в яких співробітники скаржаться на слабке залізо в цілому. Це крайнощі, але загалом - розробники оцінять можливість використання обладнання обраного ними, а не нав'язаної комплектації.

5. Створити правильну культуру компанії, організувати процеси

Гнучкість, мінімум бюрократії та обмежень - один із вирішальних факторів для того, щоб залишити велику компанію і перейти в стартап, наприклад. Ясні та осмислені норми, цінності та моделі поведінки, налагоджені процеси дозволяють працювати максимально ефективно. Найяскравіший приклад - Netflix з їхньою культурою свободи та відповідальності.


Великим компаніям складно працювати над цим аспектом, але стратегія та правильний HR-брендинг дозволить досягти успіху. Microsoft, Dell, Salesforce та інші компанії діляться своїм досвідом розвитку та підтримки інноваційної корпоративної культури.

6. Підтримувати соціальні ініціативи

Дедалі більше IT-фахівців замислюються про соціальну відповідальність. Про внесок у те, щоб зробити світ кращим. Їх порадує, якщо компанія організує для них таку можливість - тим більше не доведеться витрачати дорогоцінний час. Водночас участь у таких проєктах має бути без пропаганди та тиску. В Україні особливо поширені екологічні ініціативи та благодійність.


Indigo Київ писали про вклад українських IT-компаній у захист навколишнього середовища. І на солодке - чек-лист  традиційних “плюшок”, до   яких так звикли айтішники.

  • Медичне страхування,
  • Відрядження/можливість релокації,
  • Сертифікації за кошт компанії,
  • Корпоративні знижки,
  • Безкоштовна їжа в офісі,
  • Авто-, велопарковка,
  • Спортивні програми, спортзал в офісі,
  • Програми для дітей співробітників,
  • Подарунки,
  • Unlimited Vacation Policy (можна брати стільки днів відпустки, скільки “не заважає роботі”),
  • Все для хобі та розваг: від банальних приставок в офісі до власної репетиційної точки.

Працювати над наведеними вище пунктами може бути дорого і складно. Набагато складніше, ніж організувати шикарний корпоратив, закупити подарунки на День Програміста та влаштовувати пивну вечірку раз на місяць.

А ви як робите свою компанію привабливою для співробітників? За що вас люблять?

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
5646 Переглядів
Категорія HR
26.02.2020
Схожі статті
Огляд рівня заробітних плат для C-level на ринку українського IT в 2022 році
Як війна в країні вплинула на рівень доходу та мотивацію топ-менеджерів українського ІТ – про це у нашому новому огляді зарплат...
Огляд заробітних плат для C-level на українському IT-ринку 2021 року
CEO Катерина Осадчук і команда Indigo Tech Recruiters провели третій щорічний огляд зарплат для C-level в IT. Ділимося результатами й дякуємо Royallex в особі Віталія Луж..
Огляд рівня заробітної плати для C-level на ринку українського IT за результатами 2019 року
СЕО Катерина Осадчук та команда Indigo Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-level в IT. Ділімося результатами. Помилка найму та втрата ключ..
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
Як створити успішний HR-бренд. Досвід General Electric, Netflix, Google
Як компанії виживають в умовах дедалі більшої орієнтації ринку праці на кандидатів? Це особливо актуально щодо технічних фахівців..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..
Почути головне: 8 порад щодо оцінки цінностей топ-кандидата
Ціна помилки при наймі топ-менеджера вкрай висока і може коштувати бізнесові самого бізнесу. Окрім досвіду, знань та навичок, при executive search особливу увагу слід при..