Аналітик настрою, пончик-організатор та збирачі зворотного зв'язку: 8 незвичайних сервісів для віддаленої команди

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Рекрутингова агенція Indigo продовжує розвивати ідею про те, що робота віддалених команд може бути мегапродуктивною

Віддалена робота Команда IT Розвиток
Аналітик настрою, пончик-організатор та збирачі зворотного зв'язку: 8 незвичайних сервісів для віддаленої команди

Рекрутингова агенція Indigo продовжує розвивати ідею про те, що робота віддалених команд може бути мегапродуктивною. Цього разу ми розбиралися, які інструменти для покращення ремоут-взаємодії можна використовувати — окрім звичних месенджерів, планувальників та сервісів для спільної роботи над проєктами.

Коли ви з командою сидите в одній локації, достатньо мати вуха та очі, щоб розуміти, коли ваш python програміст натхненний і енергійний, а коли втомився, зажурився і близький до вигоряння. Працюючи віддалено, відстежити такі зміни складніше. Як помічник можна використовувати Elin: чат-бот комунікує зі співробітниками, готує аналітику настрою в команді та ділиться ним з керівником, а отже, допомагає робити висновки та покращувати ситуацію.

Сервіс допомагає відстежувати ефективність роботи на ремоуті, нагадуючи команді фіксувати завдання, виконані протягом дня. Час і частоту нагадувань можна коригувати (наприклад, з урахуванням часових поясів). Також сервіс створює дайджести у вигляді мейлів з коротким викладом інформації та ділиться ними зі співробітниками.

Якщо віддалена команда працює в різних країнах, така програма допомагає ефективніше планувати та комунікувати з урахуванням часових поясів. Вказує точний час у більш ніж 5000 містах світу і різницю в часі з вашою локацією.

Сумно працювати одному в порожній квартирі, коли тишу порушує лише приглушений шум ліфта в парадному. Встановивши цю програму, самотній net програміст зможе працювати під звуки жвавого кафе (є кілька варіантів, наприклад, бразильське бістро або чайна техаська). Творці стверджують, посилаючись на дослідження, що помірний рівень шуму сприяє посиленню творчих здібностей.

А ця програма допомагає учасникам ремоут-команди фокусуватися на завданнях, коли внутрішній органайзер підводить. Принцип такий: коли людина починає працювати над завданням, садить дерево. Якщо наполегливо працювати протягом 30 хвилин, то дерево зростає. А якщо відволіктися — ні: дерево, що зникло, залишиться на совісті любителя поскролити й, напевно, буде снитися йому ночами. Чим відповідальніше трудишся, тим густіший ліс. Для тих, хто цінує брутальний підхід до продуктивності, створили, наприклад, Go Fucking Work — це розширення для Chrome дозволяє внести «відволікаючі сайти» до списку та заблокувати їх на певний час.

Працюючи віддалено, не можна просто підійти та показати колезі презентацію, і не всі свої пропозиції легко пояснити усно чи письмово.Така програма дозволяє обмінюватися зображеннями: робити знімки екрана, позначки та коментарі, надсилати в месенджерах або поштою.

Програма допомагає збирати зворотний зв'язок співробітників, наприклад, про те, з якими складнощами довелося зіткнутися, що хотілося б покращити. За інформацією авторів, співробітник витратить на відповіді не більше 15 хвилин на тиждень. А керівнику це дуже допоможе залишатися в курсі ситуації у команді та вести з людьми конструктивний діалог.

Ще один інструмент для Slack – чат-бот, який рандомно запрошує співробітників поспілкуватися за кавою чи ланчем. Рішення допомагає налагоджувати комунікації у великих компаніях, де велика кількість співробітників та багато хто не знайомий між собою. Але цілком підходить і для віддалених команд, учасники яких можуть знати один одного лише за аватаркою.


Якими б ефективними та фановими не ставали програми, розкіш людського спілкування поки що незамінна. Намагайтеся знаходити можливість іноді запитати у ремоут-колеги «Як ти?» особисто, і запросити на каву просто так.

автор: Катя Маєвська

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
2744 Переглядів
Категорія HR
18.02.2019
Схожі статті
Огляд рівня заробітних плат для C-level на ринку українського IT в 2022 році
Як війна в країні вплинула на рівень доходу та мотивацію топ-менеджерів українського ІТ – про це у нашому новому огляді зарплат...
6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи
За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ..
Огляд заробітних плат для C-level на українському IT-ринку 2021 року
CEO Катерина Осадчук і команда Indigo Tech Recruiters провели третій щорічний огляд зарплат для C-level в IT. Ділимося результатами й дякуємо Royallex в особі Віталія Луж..
Огляд рівня заробітної плати для C-level на ринку українського IT за результатами 2019 року
СЕО Катерина Осадчук та команда Indigo Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-level в IT. Ділімося результатами. Помилка найму та втрата ключ..
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
Як створити успішний HR-бренд. Досвід General Electric, Netflix, Google
Як компанії виживають в умовах дедалі більшої орієнтації ринку праці на кандидатів? Це особливо актуально щодо технічних фахівців..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..