Корисні онлайн-ресурси для рекрутерів

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Продовжуємо автоматизувати, спрощувати, покращувати, полегшувати. Раніше ми вже розглянули низку інструментів для автоматизації рекрутингу

Віддалена робота Рекрутинг Розвиток Сорсинг

Продовжуємо автоматизувати, спрощувати, покращувати, полегшувати. Раніше ми вже розглянули низку інструментів для автоматизації рекрутингу. Тепер зупинімося на онлайн сервісах та ресурсах, які допоможуть спростити життя та підвищити продуктивність окремих it recruitment фахівців та it recruitment agencies.

Корисні онлайн-ресурси для рекрутерів

Онлайн сервіси для освіти, прокачування навичок та загального розвитку

Chris Forman (досвід у рекрутингу у нього понад 20 років) казав: «Один хороший рекрутер коштує в тисячу разів дорожче, ніж середній рекрутер».


Сьогодні рекрутерам доступна маса корисних онлайн-сервісів, де можна черпати цікаву та потрібну в роботі інформацію, а відповідно - рости та розвиватися Ми рекомендуємо звернути увагу на такі сайти та сервіси:

  • Udemy. Ресурс із величезною кількістю курсів та інших освітніх матеріалів. Серед спікерів - фахівці зі значним бекграундом та досвідом у рекрутингу. Тут можна знайти програми від таких авторів, як Davis Jones (засновник Eazl, його силами безліч компаній Кремнієвої долини знайшли собі співробітників), Clinton Buelter (брав участь у підборі членів найкращих технічних команд американського IT-ринку), Wladislaw Jachtchenko (входить до ТОП10 спікерів) Європи) та ін.

Важливо: для розуміння більшості курсів потрібна пристойна англійська.

  • Recruiting Tools. Це вже скоріше не освітній, а пізнавальний ресурс для IT-рекрутерів. Тут ви знайдете описи та огляди безлічі корисних для рекрутера інструментів (платних та безкоштовних). Тут є огляди на будь-який смак, від розширень для браузера для пошуку електронних адрес на кшталт HolaConnect Chrome Extension, до потужних інструментів, на кшталт Hiretual, для відбору кращих кандидатів на популярних ресурсах.
  • Skillshare. Ресурс приваблює безліч платних і безкоштовних матеріалів, в яких фахівці діляться своїм досвідом.Відмінний сайт, де ви знайдете масу матеріалів та лайфхаків, заснованих на реальній практиці.
  • Mit Open Course Ware. Освітній ресурс Массачусетського технологічного інституту. Він багатопрофільний. Але тут можна знайти й масу корисної інформації для прокачування навичок IT-рекрутера. Є відео-, аудіо та текстові матеріали, варті уваги.
  • SocialTalent. Потужна платформа для навчання та підвищення кваліфікації рекрутерів. Її можна використовувати не тільки як джерело знань та корисну в роботі інформацію, а й для організації власного корпоративного навчання (хочете — можна свої курси організувати, а хочете — цілу академію для IT-рекрутерів).

Онлайн інструменти, що полегшують роботу рекрутерів

  • GlossaryTech. Ресурс створений для того, щоб допомогти рекрутерам говорити з розробниками та технарями однією мовою. Це свого роду словник технічних термінів (або, якщо хочете, пошуковик) з можливістю редагування існуючих та додавання нових. Є цікава опція — можливість залишити заявку на розшифровку незрозумілого вам визначення, яке знайти в словнику не вдалося.
  • 4HIRES. Сервіс для пошуку фахівців, що дозволяє автоматизувати весь процес. Ви створюєте тут профіль, вказуєте вимоги до кандидатів, а система відбирає відповідних, організує співбесіди з ними тощо. Примітно, що тут як помічник виступає не бездушний ІІ (як це зараз модно), а цілком живий персональний агент 4HIRES. Оплата провадиться за реально підібраного фахівця у розмірі 1 його місячного окладу (можна на виплат на 3 міс. ).
  • VCV. Ось буває так, що часу на дзвінок з кандидатом і проведення відеоінтерв'ю немає взагалі. Нічого страшного. Сформулюйте питання, завантажте їх у цей онлайн-сервіс, встановіть час на відповідь та бінго! Шукачі готують відеовідповіді, які зберігаються в системі, і ви можете переглянути їх у будь-який зручний час.
  • Pymetrics. Інструмент оцінки релевантності можливих кандидатів на ту чи іншу позицію. Його особливість - організація процесу в ігровій формі. Претенденту пропонується зіграти у 20 онлайн міні ігор-тестів тривалістю 2-4 хвилини кожна. На основі поведінки користувача в іграх алгоритм оцінює його когнітивні та емоційні сильні та слабкі сторони. Загалом цей інструмент можна розглядати як альтернативу нудним і часом витратним опитувальникам.
  • Робот Віра. Незвичайний ресурс, що дозволяє автоматизувати різноманітні процеси. За твердженням розробників Робот Віра та відповідні резюме зможе знайти, та зателефонувати кандидатам для проведення телефонного чи онлайн інтерв'ю. Заснований ресурс на технологіях ІІ, що бурхливо розвиваються. Тому й дивись, щоб Віра згодом не потіснила реальних рекрутерів. Чи зможе? Як думаєте?
  • iCIMS Recruit. Це онлайн CRM-система для рекрутерів. Вона дозволить автоматизувати та оптимізувати різні процеси: пошук кандидатів, розміщення вакансій на різних платформах та ін. Також є потужний функціонал для створення різноманітних звітів та метрик. З фішок - можливість підготовки розширених твітів розміром понад 140 символів. Є можливість створення реферальної програми для співробітників, яка сильно стимулює працівників.
  • Jobvite. Багатофункціональний онлайн інструмент для рекрутерів. У функціонал сервісу закладено повноваження щодо пошуку кандидатів у соц. мережах, автоматизація обробки даних претендентів, формування «лавки запасних» та ін. Також є можливість організації відеоінтерв'ю з кандидатами, що вас цікавлять.


На сьогодні все. Очевидно, що за допомогою онлайн-інструментів можна прокачати скіли та ефективно організувати роботу. Якщо ви використовуєте будь-які інші класні онлайн-ресурси та інструменти, про які ми не згадали - поділіться, га? Із задоволенням додамо до арсеналу і поділимося зі світом.

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
6893 Переглядів
11.10.2018
Схожі статті
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..
На ремоуті до кінця 2020: як «тимбілдитися» онлайн
Позумитися, списатися, включити камеру, вимкнути мікрофон — будемо відвертими, багато хто втомився від віддаленої роботи та хочуть простого офісного «підемо на каву?». Ал..
«Я не чекаю від рекрутерів, що вони ходитимуть із застиглою посмішкою 24/7 та татуюванням “люблю людей”»: інтерв'ю з HR Director Ajax Systems Дар'єю Назаркіною
Українська компанія Ajax Systems розробляє та виготовляє розумні бездротові системи безпеки, які купують у 80+ країнах. Бізнес масштабується, команда швидко зростає – на ..
"Важливо робити добре те, що робиш" - діалог з Артуром Міхном, співзасновником Work.ua
Нам в Indigo стало цікаво, що відбувається з HR-Tech сферою в Україні
"In diversity we trust": інтерв'ю з Максом Ковалем, head of operations Djinni.co
Залучати IT-таланти з огляду на конкуренцію на них складно. Залучати їх швидко - завдання з розряду "знайти Святий Грааль до найближчого четверга". Благо є продукти та се..
"Ми намагаємося зробити рекрутинг передбачуваним" - діалог з WeelWork
WeelWork - це платформа для роботи з фріланс-рекрутерами та рекрутинговими агентствами. Запустилася вона у жовтні 2019 – буквально місяць тому..
«Наші керівники витрачають близько 30% свого часу на пошук талантів»: інтерв'ю з Максимом Штепою, СЕО SocialTech
За досвідом Indigo, один з ключів до якості рекрутингу – у діалозі сторін. Тому ми вирішили підготувати серію інтерв'ю з СЕО компаній, команди яких допомагаємо посилити I..