З любов'ю до світу: 10 гаджетів для піклування про екологію

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Людство поступово усвідомлює, що у цьому світі є гостем, а не господарем. Змінити глобальні процеси ми не в змозі, але ж велике складається з частинок, і саме на деталі маленькі люди цілком здатні впливати

Розвиток Тренди Соціальна відповідальність
З любов'ю до світу: 10 гаджетів для піклування про екологію


Людство поступово усвідомлює, що у цьому світі є гостем, а не господарем. Змінити глобальні процеси ми не в змозі, але ж велике складається з частинок, і саме на деталі маленькі люди цілком здатні впливати. Кожен день. Ми з рекрутинговою агенцією Indigo обрали 10 гаджетів, які допомагають піклуватися про екологію та створювати більш безпечне довкілля.

Розумний квітковий горщик

Якщо ви любите зелень, але переживаєте, що через забудькуватість чи зайнятість у вашому житлі не виживе і кактус — зверніть увагу, наприклад, на Parrot Pot (3999 грн) із системою автополиву. У нього вбудований резервуар для води, а сенсори моніторять ґрунт і підтримують потрібний рослині рівень вологості. Крім очевидних переваг (наприклад, можна спокійно залишити будинок на кілька днів), бонус у тому, що витрачається раціональна кількість води. Крім вологості, пристрій контролює інші параметри (освітленість, температура) та відправляє на гаджет господаря рекомендації про те, як краще дбати про рослину. Ось до чого техніка дійшла: frontend розробник пішов із головою у складний проєкт, що й поїсти ніколи, а його улюблений фікус напоєний та щасливий.

Некульки

Це не девайс, але відмінне рішення для тих, хто зазнає фізичного болю, приносячи додому продукти в поліетиленових пакетах. У середньому один такий кульок заменяет 15 звичайних. Підходить для овочів, фруктів, цукерок, круп. Вартість — 120 грн за набір з 3 штук або 200 грн за 5 штук. Придбати кульки можна в NoWasteShop. Купуючи цей товар, заодно допомагаєш 30%.

Термокухоль

Купаючи каву навіть у картонних стаканчиках, ми можемо думати, що це безпечно для природи — але це не так: зсередини вони вкриті спеціальною плівкою, яка важко розкладається та переробляється. До того, якщо склянка неякісна, та ще й нагрівається, це шкодить здоров'ю. Варіант - купити собі термокухоль. Наприклад, надстійка модель Mighty Mug коштує 819 грн. Поки що є такі кав'ярні, які не дуже раді наливати каву гостям у власні чашки. Але є й такі, які це тільки заохочують, і навіть пропонують за таку свідомість знижку (наприклад, у мережі Aroma Kava роблять знижку 2 грн). Це не стосується тільки еспресо, ристретто, Nespresso, фрешу та бутильованої продукції.

Металеві соломинки

Ще одне зло під невинною личиною — пластикові соломинки для напоїв, які мільйонами викидаються кофеманами в усьому світі щодня. Альтернативою для тих, кому без соломинки не так смачно та атмосферно, може стати металева соломинка, наприклад, така коштує 49 грн.

Розумна розетка

Ось, наприклад, приходить овертаймящий php програміст в офіс, впроваджується в робоче крісло, щоб продуктивно працювати до самого заходу сонця — а тут ця неприємна думка: «А чи вимкнув ти праску?» І все налаштуватися на спокійну роботу неможливо. Але рішення є. Наприклад, розетка Orvibo WiFi Plug (499 грн) допомагає керувати побутовою технікою, включати та вимикати прилади у своєму будинку за допомогою мобільного додатка, з будь-якого місця. Це не тільки заощаджує електроенергію, а й створює додатковий комфорт (наприклад, дозволяє включити обігрівач до приходу додому, якщо у квартирі взимку холодні батареї).

Термоклапан

Такий пристрій допомагає раціонально використовувати опалення в зимовий час. Наприклад, Netatmo (2499 грн) призначений для оснащення радіаторів. Дисплей відображає температуру в приміщенні та допомагає контролювати оптимальний рівень як вручну, так і за допомогою програми. Є нічний режим (можна гріти тільки спальню), екорежим (зменшити температуру, поки ви не вдома) та виявлення відкритих вікон (щоб не гріти даремно).

Екотестер

Цей аксесуар призначений для оцінки безпеки продуктів. Екотестер Anmez Greentest mini ECO коштує 3049 грн, його можна застосовувати для вимірювання рівня нітратів в овочах та фруктах, а також визначення якості та ступеня жорсткості води. Результати вимірювання надсилаються на смартфон.

Очищувач повітря

Є різні моделі корисних девайсів для очищення повітря в приміщенні, які відрізняються за функціоналом та вартістю. Наприклад, така модель від Philips (12800 грн), судячи з опису, очищає повітря від найдрібніших частинок, включаючи віруси, пилок, пил та алергени, що містяться в шкірі домашніх тварин, а також зволожує повітря.

Аератор

Пристрій для економного використання води, що встановлюється на кран і дозволяє заощадити до 50% води. Наприклад, вартість такого варіанту - 100 грн. Перед покупкою важливо звернути увагу, чи підходять розміри кранів у вашому будинку.

Контейнер для батарей

Хай це не високотехнологічний гаджет, але дуже важлива ініціатива, до якої приєдналася і команда Indigo. Співпрацюючи з екологічною організацією «Батарейки, здавайтеся!», ви отримуєте не тільки коробки із захисною кришкою, які можна встановити у своєму офісі, а й перероблювання, логістику, сервіс.Залежно від кількості потенційних користувачів є пакети послуг з різною вартістю (від 5000 грн).


Сподіваємось, вам вдасться знайти корисних помічників, які допоможуть зміцнитися на шляху екологічної свідомості — що досить непросто, коли в державі не створено комфортних зовнішніх умов. Але дорогу здолає той, хто йде. А Землю врятує сортуючий.

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
3066 Переглядів
17.01.2019
Схожі статті
6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи
За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
Як створити успішний HR-бренд. Досвід General Electric, Netflix, Google
Як компанії виживають в умовах дедалі більшої орієнтації ринку праці на кандидатів? Це особливо актуально щодо технічних фахівців..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
На ремоуті до кінця 2020: як «тимбілдитися» онлайн
Позумитися, списатися, включити камеру, вимкнути мікрофон — будемо відвертими, багато хто втомився від віддаленої роботи та хочуть простого офісного «підемо на каву?». Ал..
Як український IT-бізнес адаптується до «карантинного» ринку: результати опитування
Карантин та економічний струс ускладнили роботу всіх галузей і не оминули стороною IT-ринок
«Високий потенціал у фінтех-рішень, які «відкушують» функції класичних банків»: інтерв'ю з співзасновником YayPay Євгеном Виборовим
Фінтех — привабливий ринок для стартапів з огляду на темпи трансформації сфери фінансів
"Важливо робити добре те, що робиш" - діалог з Артуром Міхном, співзасновником Work.ua
Нам в Indigo стало цікаво, що відбувається з HR-Tech сферою в Україні
"In diversity we trust": інтерв'ю з Максом Ковалем, head of operations Djinni.co
Залучати IT-таланти з огляду на конкуренцію на них складно. Залучати їх швидко - завдання з розряду "знайти Святий Грааль до найближчого четверга". Благо є продукти та се..
"Ми намагаємося зробити рекрутинг передбачуваним" - діалог з WeelWork
WeelWork - це платформа для роботи з фріланс-рекрутерами та рекрутинговими агентствами. Запустилася вона у жовтні 2019 – буквально місяць тому..
ЗСЖ для офісного планктону: як заохотити турботу про здоров'я у колективі, та не облажатися
У СНД ставлення до проблем зі здоров'ям – завжди “раптово”. Рак, гіпертонічний криз та хребетна грижа наступають як сніг для комунальних служб узимку. Але всі ці хвороби ..
Чому компанії із США відкривають офіси в Україні?
Серед світових імен все більше компаній з R&D-центрами в Україні ― EPAM, Luxoft, Ciklum, Intetics, TEAM International Services та Softjourn..
"Філософія дуже проста: не володій, а май": Максим Соловйов, засновник sharing economy сервісів Carbar і Apple4Teams
Команда Indigo – Tech Recruiters дізналася у фаундера – Максима Соловйова, чим вигідні такі рішення, як оцінити благонадійність потенційного клієнта за його соціальним ка..