ТОП-15 сильних телеграм-каналів для рекрутерів

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Телеграм-каналів для рекрутерів не так вже й багато. Ми зробили добірку тих, які живі, активні та корисні

Підбір персоналу Найм HR Рекрутинг Розвиток

Телеграм-каналів для рекрутерів не так уже й багато. Ми зробили добірку тих, які живі, активні та корисні. Відсіяли канали, в яких: сидять півтора передплатника, постять тільки у свята, повно явної реклами за відсутності чогось путнього або хоча б кумедного. Частина каналів публікують слушну інформацію, кілька - тематичні жарти і меми, частина являють собою міні-блоги. Окрема категорія - канали для розміщення вакансій.

Канал HRM-системи HURMA.

Буде корисний рекрутерам, фахівцям з роботи з персоналом, керівникам компаній. Тут можна знайти і список нестандартних запитань для співбесіди, і конспект досліджень з теорії лідерства, і огляд актуальних для рекрутерів книг, і інформацію про профільні заходи (з промокодами).

У каналі публікуються цікаві статті (короткий опис + посилання), лайфхаки (наприклад, з підбору талантів в IT) і чек-листи (як зробити оффер, що запам'ятовується).

Канал команди Ukrainian Sourcing Community (рекрутерів агентства Evotalents). Стане в пригоді рекрутерам.

Тут постять дайджести статей про сорсинг (з різних джерел, багато - англійською), добірки інструментів, лайфхаки (наприклад, шукайте дизайнера на Flickr), анонси івентів.

Канал однойменного кар'єрного порталу. Буде цікавий усім, хто усвідомлено ставиться до кар'єри та вірить у "щасливі понеділки", від шукачів роботи до власників компаній.

У цьому каналі публікують посилання на корисні статті (з тизерами тексту), конспекти книжок із продуктивності та прийняття рішень, поради HR-консультантів, анонси івентів. Типові теми: співбесіда, продуктивність, самореалізація, мотивація. Тут можна розмістити вакансію або анонс заходу.

Мульти-канал зі зручними розділами для всіх, хто любить, щоб усе було в одному місці та максимально інформативно: 

  • вакансії за рівнями: Junior, Middle, Senior
  • база резюме кандидатів
  • корисні стажування та матеріали
  • апдейт усіх важливих івентів світу рекрутингу 
  • живий чат однодумців

Загалом - краще один раз побачити. 

Ми всі знаємо, який складний і важливий пошук топ-менеджерів. Вважаємо, що всім, хто займається цим тонким мистецтвом, потрібно об'єднуватися, тому не могли не поділитися цим чудовим каналом. Там можуть простягнути руку допомоги у вигляді поради, перевіреної часом - що вартує багато. Тож не проходимо повз. 

Блог рекрутингової агенції висвітлює теми сорсингу, платформ, надає рекомендації щодо взаємодії з кандидатами, описує актуальні тенденції у сфері рекрутингу.

Канал веде Hillel IT School, а значить корисного буде багато: статті, пропозиції вакансій, конференції, зустрічі, а також вебінари. Багато постів на загальні теми для розвитку бути в курсі важливо і потрібно. 

Чат був створений у перший день війни для допомоги і досі працює на повну потужність. Тут можна поставити запитання або поділитися досвідом. Підтримка в складні часи – це скарб. 

Канал створений Work ua для всіх, хто працює у сфері управління персоналом. 

Чим корисний: свіжі новини зі світу HR, знайомство з результатами досліджень робочого ринку, консультації з колегами та обмін корисною інформацією.

У DOU кілька каналів. Цей – про українське ІТ від редакції. Цей канал орієнтований насамперед на людей, які працюють в IT.

Тематика різноманітна, ось приклади того, що може бути цікавим і рекрутерам: результати опитування щодо каналів пошуку роботи, велкам-паки в українських компаніях, поради від топ рекрутерів / HR України колегам-початківцям. Або, скажімо, посилання на форум з опитуванням про те, чи етично відмовитися від підписаного джоб-оффера.

Канал від robota.ua- HR-спільнота професіоналів для обміну досвідом, інсайтами ринку праці, натхнення і для підтримки один одного. поки ще зовсім маленький, але потенціал складно переоцінити. 

Контент: вакансії та анонси подій. Тільки на нього підписані, крім самих рекрутерів, ще піарники, маркетологи, копірайтери, дизайнери, менеджери з продажу, СММ-щики, таргетологи та інші діджитал-фахівці. Загалом 12 452 людини на даний момент.

На цьому каналі можна публікувати вакансії для політехніків. На нього підписуються рекрутери, дизайнери, дата-аналітики, QA-інженери, розробники, загальною кількістю понад 9 300 осіб.

Тут понад 21 900+ підписників, які можуть прочитати вашу вакансію у сфері діджитал / IT або анонс заходу. Іноді зустрічаються ще мемчики та жарти. Канал спеціалізується на вакансіях із зарплатою від $2500.

В описі каналу обіцяють корисні статті, які репостять популярні ЗМІ (ми старанно крутили історію, але так їх і не знайшли, на жаль).

Крутий канал Лани Солнцевої - фаундерки HUB. HR Today, CASE STUDY Academy та HR-агенції повного циклу Solntseva Partners і спікерки нашої Школи для кар'єрних консультантів. 

Не рекомендуємо підписуватися одразу на всі ці канали, хоча вони класні. Навіть якщо ви зам'ютите сповіщення, буде складно впоратися зі щоденним потоком корисної інформації та новин. Знаєте ще один крутий канал, про який потрібно знати рекрутерам? Додайте його в коментарях!

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
16121 Переглядів
Категорія Рекрутинг
25.09.2019
Схожі статті
6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи
За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ..
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
Як створити успішний HR-бренд. Досвід General Electric, Netflix, Google
Як компанії виживають в умовах дедалі більшої орієнтації ринку праці на кандидатів? Це особливо актуально щодо технічних фахівців..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..
Почути головне: 8 порад щодо оцінки цінностей топ-кандидата
Ціна помилки при наймі топ-менеджера вкрай висока і може коштувати бізнесові самого бізнесу. Окрім досвіду, знань та навичок, при executive search особливу увагу слід при..
На ремоуті до кінця 2020: як «тимбілдитися» онлайн
Позумитися, списатися, включити камеру, вимкнути мікрофон — будемо відвертими, багато хто втомився від віддаленої роботи та хочуть простого офісного «підемо на каву?». Ал..
Як український IT-бізнес адаптується до «карантинного» ринку: результати опитування
Карантин та економічний струс ускладнили роботу всіх галузей і не оминули стороною IT-ринок