14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Де вчитися майстерності лідерів, що надихають? Досвід, наставники, книги, тренінги, історії успіху – у кожного свої джерела. Ми з рекрутинговим агентством Indigo пропонуємо ще один – фільми, герої яких виявляють цінні для керівників якості

Розвиток Дозвілля

Де вчитися майстерності лідерів, що надихають? Досвід, наставники, книги, тренінги, історії успіху – у кожного свої джерела. Ми з рекрутинговим агентством Indigo пропонуємо ще один – фільми, герої яких виявляють цінні для керівників якості. Отже, дивимося добірку цікавих сцен та аналізуємо: що спрацює у реальному житті?

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Ми не закликаємо на складних переговорах чинити з візаві так, як Ахіллес із фессалійцем. Але сам підхід заслуговує на увагу. Герой хоч і не був формальним керівником, враховуючи, який кредит довіри він мав, саме його поведінка багато в чому визначила настрій війська. Менше слів — більше справи, без зайвих рухів, з холодним розумом та правильною тактикою — найкращий вибір дій лідера у критичній ситуації, коли на нього звернені десятки очей.

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Захопити владу – справа нехитра. Але не кожному дано усвідомити, що це не лише привілей, а й ноша, велика відповідальність. Комусь у новому прочитанні легенди це вдається — через заперечення, випробування та муки. А для когось корона виявляється надто важкою — можливо тому, що спочатку була самоціллю. І, звичайно, цей символічний круглий стіл — цікаво, що до нього дозріли далеко не всі сучасні Великі Боси.

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Багато про майстра говорить його готовність і здатність готувати наступників. Історія про наставника та талановитого, але складного учня. Про виправдану суворість під час підготовки до професії, в якій на коні — людське життя. «Настане момент, коли ви дійдете до знемоги, і вам захочеться здатися. Питання ось у чому: здаєтеся?»

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Сильний лідер, який точно знає, що потрібно людям у певний момент: розсмішити, роздратувати або кинути виклик. І зовсім не важливо, чи вдалося йому самому проломити стіну. «Хоча спробувати» — іноді це вже більше, ніж будь-хто міг сподіватися.

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Відмінна демонстрація великої істини: неідеальні люди можуть поєднуватися в ідеальні команди (або як мінімум ефективні). Не маючи можливості залучити найкращих гравців, менеджер команди вирішує «відтворити їх у сукупності» — шляхом сильних сторін тих, хто у нього є.

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Людина може бути абсолютно марною для команди тільки тому, що займає не ту позицію. Так і сталося в цій історії — справжній талант продивилися професійні тренери, але легко побачила спостережна прийомна мати. І бездарний хлопчина як за помахом чарівної палички перетворився на мрію всіх команд.

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Кіно про складне і дивне кохання, а ще про стосунки наставника та учениці. Визнаний майстер дає художниці, що починає, зворотний зв'язок — ділиться цілком щирим (схоже) відгуком. Причому виключно про самі картини, а не саму Фріду. І при цьому наполягає, що його слова не такі вже й важливі: «Навіщо тобі моя думка? Якщо ти справжній художник, ти малюватимеш, бо не зможеш без цього жити».

8. Стів Джобс, «Джобс: Імперія спокуси»

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Хвала безумцям, одинакам, бунтарям». В історії стосунків цього легендарного керівника з командою багато суперечливих епізодів. Але чого в нього точно не відібрати — це пристрасті до своєї справи, яка заряджала всіх навколо. А підхід до формування команди... Йому позаздрив би будь-який рекрутер: жодних тобі 10-рівневих співбесід та термінів очікування фідбека, за які кандидат встигає змінити п'ять роботодавців.

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Наставник баскетбольної команди у цьому фільмі — чудовий приклад лідера, який думає про майбутнє і готовий жертвувати миттєвими інтересами заради високої та важливої ​​мети. Навіть приймаючи непопулярні рішення та викликаючи на себе гнів підопічних.

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

У цьому кумедному епізоді мультфільму прихована велика мудрість керівника, буквально секретний код успішного керування: правильне визначення мотивів людей. На будь-якій позиції, будь то frontend developer або офіс-менеджер. Майстер Шифу зміг виявити справжній інтерес незграбної Панди: пельмішки! І йому вдалося перетворити телепня на Воїна Дракона. Це нізащо не сталося б, застосуй мудрий майстер методи, звичні іншим дисциплінованим учням.

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Коли ситуація стабільна, легко декларувати свої принципи. А от коли хмари згущуються прямо над твоєю маківкою? Далеко не всі лідери витримують тест на міцність і продовжують дотримуватися переконань. Історія великого індійського лідера нагадує, якими голосними часом можуть бути тихі слова.

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Не всі люди, з якими доводиться працювати, зручні та прості у спілкуванні. Талант часто межує із «шорстким» характером. Наставник у цій історії не шукає легких шляхів, і допомагає учням усвідомити: доки не переможеш бій із самим собою — на рингу з суперником робити нічого.

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

По-перше, ця культова сцена — добрий приклад джоб-оффера, від якого важко відмовитись. По-друге — навчання на робочому місці, без відриву від виробництва, так би мовити: менше теорії — більше практики («На жаль, неможливо пояснити, що таке Матриця. Ти маєш побачити це сам»). А по-третє, якщо бути чесними, чи багато керівників можуть похвалитися, що дають своїм підлеглим вибір хоча б із двох «пігулок»?

14 вчинків лідерів з кіно, які не соромно скопіпастити

Ведучи дуже непрості «переговори», ризикуючи бути скинутим з даху — герой таки подумав не лише про себе, а й відстояв інтереси своєї команди, вибив бенефіти для решти в'язнів. Якщо вже покривати дах гудроном на спеку пліч-о-пліч — то і насолоджуватися крижаним пивком теж потрібно разом.

Кіногерої мають одну перевагу: якщо зіграти сцену не вдалося з першого разу, є другий дубль. Реальні лідери такої розкоші не мають: тому сценарій відносин із командою краще продумати до дрібниць. Його не перепишеш і не переграєш із нуля.

А які фільми про лідерів особливо вас вразили? І чому?

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
12082 Переглядів
29.01.2019
Схожі статті
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
ЗСЖ для офісного планктону: як заохотити турботу про здоров'я у колективі, та не облажатися
У СНД ставлення до проблем зі здоров'ям – завжди “раптово”. Рак, гіпертонічний криз та хребетна грижа наступають як сніг для комунальних служб узимку. Але всі ці хвороби ..
"Філософія дуже проста: не володій, а май": Максим Соловйов, засновник sharing economy сервісів Carbar і Apple4Teams
Команда Indigo – Tech Recruiters дізналася у фаундера – Максима Соловйова, чим вигідні такі рішення, як оцінити благонадійність потенційного клієнта за його соціальним ка..
«Не чекати на «осяяння» згори, а робити кроки щодня, збирати свою “інноваційну фішку” з невеликих, але ефективних складових»: Максим Слободянюк, засновник Nika Tech Family
Це інтерв'ю ми взяли у Максима до ситуації з пандемією і, здається, настає час, коли компанії починають повертатися до колишнього режиму, а хтось і зростатиме..
Штучний інтелект замість боса, фахівці з різноманіття та бебі-бумери на заміну «зетам»: рекрутингові тренди нової декади 
Про тенденції в своїй галузі наприкінці року не пише хіба що лінивий, а оскільки ми з it recruitment agency Indigo — невтомні бджілки, вирішили і собі проаналізувати, чо..
НЕ СМІШНО. Чому рекрутери пишуть погані вірші
“У день чудовий, день пригожий постукала до Вас сюди” (с), щоб швиденько сказати пару слів про те, як креативіт вітчизняний рекрутер. А креативіт він нещадно, несамовито,..
Бермудські трикутники: 9 небезпечних зон, де ми втрачаємо кандидатів 
Чому замість черги кандидатів під офісом гуляє тільки вітер? В процесі рекрутингу є безліч етапів, коли пул пошукачів поступово зменшується, і в результаті на співбесіді,..
Екранні уроки: 6 епічних кіноспівбесід в IT
Вчитися проводити співбесіди можна не тільки на власному досвіду, а і у своїх колег з великих та малих екранів..
IT-FEST in UKRAINE #it-fest
IT Fest – це 20 доповідей у ​​7 різних напрямках від 14 спікерів рівня senior для 2500 учасників. Захід націлений на кар'єру початківців в IT і тих, хто тільки замислюєть..
24-26 вересня в Одесі пройде VII Всеукраїнська конференція HR-IT
«Думаю, навчання для менеджерів із персоналу та рекрутерів — це стан постійний», — коментує директор компанії-організатора Оксана Краснопольська..
Рекомендаційний лист: структура, правила написання, приклади
Рекомендаційний лист знадобиться під час працевлаштування, подавання заявки на стажування у відому компанію і для трудової імміграції. З’ясовуємо, як написати рекомендаці..