Итоги опроса о пользе IT-рекрутера для народа.

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

А вот не будет много букв. Когда мы затеяли опрос о пользе рекрутера, нас первым делом спросили: ребята, так а чего не идете спрашивать собственников? Но вся штука в том, что собственников уже спросили — и ничего утешительного, кстати, не услышали

Професії Рекрутинг
Итоги опроса о пользе IT-рекрутера для народа.

А вот не будет много букв.
Когда мы затеяли опрос о пользе рекрутера, нас первым делом спросили: ребята, так а чего не идете спрашивать собственников? Но вся штука в том, что собственников уже спросили — и ничего утешительного, кстати, не услышали.


А потом еще примчались праздники — поначалу День Программиста, а сразу после Рекрутерский день. И как-то так стало обидненько, потому что на фоне добрых поздравлений разработчикам, рекрутеров не слишком жаловали — ребята скромно поздравили друг друга, так же скромно друг над другом покуражились в узких кругах. И опустили бархатный занавес. В общем, хотели спросить у народа — кто на деле помог трудоустроиться и как обстоят дела в отношениях с рекрутерами. Рассчитывали, конечно, выяснить, что рекрутер незаменим, что новые проекты разработчики находят в большинстве тоже через рекрутеров (но просто забывают или не хотят помнить добрые деяния). Что украинский рекрутер усердно растет и крепчает, учит матчасть и все меньше служит объектом для шуточек.
Но нет.


И вывод у нас, ребята, сложился самый примитивный, не поверите, НО есть хорошие рекрутеры, а есть не шибко. Вот.
Ремесленников хватает и среди руководителей, и среди эйчаров и среди разработчиков. Ровно как и гениев.
Работы лихо находятся через сайты и по рекомендациям. Бизнесы растут, не привлекая к найму рекрутеров. Земля вращается. Девочки со знанием английского упорно не читают профайлы и не перезванивают.


И самое важно дело — просто быть на своем месте и хорошо выполнять свою же работу. А потому нет никакого смысла бросаться в друг друга серпантином.
ЗЫ. Ну и вот немного иллюстраций в подтверждение этих самых выводов:

Итоги опроса о пользе IT-рекрутера для народа.
Итоги опроса о пользе IT-рекрутера для народа.


Среди вариантов, которые напрягают:

  • Эти девочки вообще не отстреливают в технических вопросах
  • Жертвы шаблонов — плохо пишут, так же мыслят и хантят
  • Не перезванивают после собеседования
Итоги опроса о пользе IT-рекрутера для народа.


Профессионалов в рекрутинге, конечно же, встречали, но как и водится в наших краях — не часто.


Итоги опроса о пользе IT-рекрутера для народа.


Среди прочих тревог в отношениях с рекрутерами:

Итоги опроса о пользе IT-рекрутера для народа.


Очевидно, что никакой сенсации и быть не могло. Но мы ждем — а вдруг (например, через год) усиленная работа и порыв к развитию добавит авторитета украинским рекрутерам. Ну мало ли?

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
1550 Переглядів
Категорія Рекрутинг
19.10.2017
Схожі статті
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..
«Я не чекаю від рекрутерів, що вони ходитимуть із застиглою посмішкою 24/7 та татуюванням “люблю людей”»: інтерв'ю з HR Director Ajax Systems Дар'єю Назаркіною
Українська компанія Ajax Systems розробляє та виготовляє розумні бездротові системи безпеки, які купують у 80+ країнах. Бізнес масштабується, команда швидко зростає – на ..
"Важливо робити добре те, що робиш" - діалог з Артуром Міхном, співзасновником Work.ua
Нам в Indigo стало цікаво, що відбувається з HR-Tech сферою в Україні
"In diversity we trust": інтерв'ю з Максом Ковалем, head of operations Djinni.co
Залучати IT-таланти з огляду на конкуренцію на них складно. Залучати їх швидко - завдання з розряду "знайти Святий Грааль до найближчого четверга". Благо є продукти та се..
"Ми намагаємося зробити рекрутинг передбачуваним" - діалог з WeelWork
WeelWork - це платформа для роботи з фріланс-рекрутерами та рекрутинговими агентствами. Запустилася вона у жовтні 2019 – буквально місяць тому..
«Наші керівники витрачають близько 30% свого часу на пошук талантів»: інтерв'ю з Максимом Штепою, СЕО SocialTech
За досвідом Indigo, один з ключів до якості рекрутингу – у діалозі сторін. Тому ми вирішили підготувати серію інтерв'ю з СЕО компаній, команди яких допомагаємо посилити I..
Як найняти кращих? Працюємо над брендом IT-компанії
Днями ми підіймали одну болючу тему (особливо, для власників і СЕО компаній), чому до вас не йдуть працювати кращі кандидати ринку IT. Серед причин — проблеми з брендом ..
Как правильно составить джоб-оффер для IT-специалиста
Розбираємося, що до чого, з Катериною Осадчук, СЕО IT-рекрутингової агенції INDIGO Tech Recruiters
Огляд зарплат СТО в українському IT
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-Level в IT. Нагадаємо, що раніше ми випустили огляд заробітних п..
Як знайти роботу в коронакризі: корисні поради
Катерина Осадчук, СЕО рекрутингової агенції INDIGO Tech Recruiters вже дала кілька порад тим, хто шукає роботу в розпал пандемії, на освітньому порталі LABA. Тема залишає..