Голка в сіні: 8 інструментів, які полегшують сорсинг

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Доводиться просіяти тонни контактів, щоб знайти своє золотко — кандидата, який відповідає вимогам вакансії і погодиться на офер

IT Рекрутинг Сорсинг

Доводиться просіяти тонни контактів, щоб знайти своє золотко — кандидата, який відповідає вимогам вакансії і погодиться на офер. Проте існує безліч інструментів, які роблять цей процес ефективнішим — деяким із них і присвячено нову добірку рекрутингового агентства Indigo.

Голка в сіні: 8 інструментів, які полегшують сорсинг

Prophet «дасть телефончик»

Сервіс допомагає шукати контакти кандидатів - електронні адреси, телефони, профілі в соціальних мережах та іншу відкриту інформацію. Передбачає і таку функцію, як генерація найбільш ймовірної електронної адреси, якщо відомі ім'я і прізвище або компанія.

Toasted проапгрейдить текст вакансії


Зміст завжди важливіше форми, але спочатку було слово, тому «обгортка» теж має значення - інакше аудиторія може просто не зацікавитися «цукеркою». Наприклад, сервіс Toasted допомагає аналізувати, чи привертає ваш текст (англійською мовою) цільову аудиторію, використовуючи принципи НЛП. Сервіс передбачає, зокрема, такі категорії, як software engineers і data scientists. Тестувати можна вакансії та листи рекрутерів. Сервіс аналізує текст, визначає ступінь його ефективності і пропонує варіанти оптимізації — наприклад, які слова слід замінити.

Social List згенерує переліки профайлів


Інструмент для сорсингу, який дозволяє створювати списки профілів кандидатів із соціальних мереж (наприклад, LinkedIn, GitHub, Meetup), з урахуванням необхідних параметрів — локація, роботодавці, посади.

Crystal проаналізує кандидатів


Індивідуальний підхід — наше все. Додаток допомагає проаналізувати онлайн-профіль цікавого кандидата в соціальних мережах — пропонує лаконічну характеристику, а також підказки про те, як з ним спілкуватися, як залучити. Це може бути корисним при написанні повідомлення, електронного листа або плануванні телефонної розмови.

RoboRecruiter підвищить потенціал бази даних


Ми багато втрачаємо, якщо недооцінюємо внутрішні ресурси. Це стосується і пошуку кандидатів. Так, за інформацією RoboRecruiter, рекрутери використовують власні бази даних тільки на 1-3% і роблять ставку на зовнішні ресурси, шукаючи кандидатів. У основі сервісу — технологія RPA (Robotic Process Automation), яка дозволяє зберігати залученість кандидатів і оновлювати бази даних. Цей ресурс допомагає актуалізувати бази резюме — наприклад, чат-бот повідомляє кандидатам про нові вакансії. Підходить як рекрутинговим агентствам, так і компаніям-роботодавцям.

Drafted збере рекомендації


Мережа знайомств співробітників, які вже працюють у вашій команді, — цінне джерело пошуку кандидатів. Причому цей процес можна автоматизувати — наприклад, за допомогою рішення, яке використовує принцип smart matching, розробки NLP, машинного навчання та штучного інтелекту: співробітники діляться своїми зв'язками і система підказує кандидатів з їхнього оточення, які можуть підійти на відкриті позиції (з урахуванням досвіду в певній галузі, стека та інших параметрів). Heroes Jobs приверне увагу «зетів»

Heroes Jobs приверне увагу «зетів»

Рішення для тих, хто втомився від вакансій-лонгрідів і краще сприймає інформацію у форматі коротких відео. Ресурс пропонує постити пропозиції щодо роботи у вигляді однохвилинних роликів. Спрямований на роботу з «цифровим поколінням», яким до вподоби саме такий стиль взаємодії. Так само презентують себе на ресурсі і самі Z-кандидати.

MeetFrank додасть об’єктивності


Інструмент для тих, хто вірить у рівні можливості для кандидатів і згодний з тим, що стать, вік, національність та інші критерії можуть стати приводом для дискримінації, у той час як важливі саме знання та навички. Працює за принципом «побачення наосліп»: додаток «зводить» роботодавців та кандидатів, і спочатку вони спілкуються в чаті, а деталі про кандидата стають відомі вже після того, як прийнято рішення. Такі інструменти корисні і для кандидатів, які шукають роботу анонімно.

А які сорсингові інструменти сорсингу покращують вашу роботу?


автор: Катя Маевская

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
2673 Переглядів
Категорія Рекрутинг
05.06.2019
Схожі статті
Огляд рівня заробітних плат для C-level на ринку українського IT в 2022 році
Як війна в країні вплинула на рівень доходу та мотивацію топ-менеджерів українського ІТ – про це у нашому новому огляді зарплат...
6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи
За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ..
Огляд заробітних плат для C-level на українському IT-ринку 2021 року
CEO Катерина Осадчук і команда Indigo Tech Recruiters провели третій щорічний огляд зарплат для C-level в IT. Ділимося результатами й дякуємо Royallex в особі Віталія Луж..
Огляд рівня заробітної плати для C-level на ринку українського IT за результатами 2019 року
СЕО Катерина Осадчук та команда Indigo Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-level в IT. Ділімося результатами. Помилка найму та втрата ключ..
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..
Як український IT-бізнес адаптується до «карантинного» ринку: результати опитування
Карантин та економічний струс ускладнили роботу всіх галузей і не оминули стороною IT-ринок
«Я не чекаю від рекрутерів, що вони ходитимуть із застиглою посмішкою 24/7 та татуюванням “люблю людей”»: інтерв'ю з HR Director Ajax Systems Дар'єю Назаркіною
Українська компанія Ajax Systems розробляє та виготовляє розумні бездротові системи безпеки, які купують у 80+ країнах. Бізнес масштабується, команда швидко зростає – на ..