Ніштяки для ньюкамера: 9 ідей, що покласти у welcome package

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Щоб новий співробітник не «загостив» роботодавця і все-таки повернувся після обідньої перерви в перший день, компанії готові на все. Топ-менеджери особисто вітають новачків, на їхню честь влаштовують вечірки

Підбір персоналу Найм HR Культура
Ніштяки для ньюкамера: 9 ідей, що покласти у welcome package

Щоб новий співробітник не «загостив» роботодавця і все-таки повернувся після обідньої перерви в перший день, компанії готові на все. Топ-менеджери особисто вітають новачків, на їхню честь влаштовують вечірки. І навіть подарунки: раніше їх треба було заслужити сумлінною працею, а тепер — просто погодитися на роботу, і от — маєш welcome package, або оnboarding box. Що покласти в таку коробку — корисного та приємного? Ось добірка ідей, яку склало рекрутингове агентство Indigo.

Три ознаки вдалого welcome package

По-перше, бажано, щоб він був оформлений у корпоративній стилістиці — логотипи, корпоративні кольори та інші деталі дозволять ненав’язливо потрапити у світ новачка, стати частиною його оточення, оздобити поки що пустий робочий стіл. І засвідчить, що тепер ви — в одному прайді. Гарний приклад — велкампак Sega з її відомим на увесь світ Соніком.

Ніштяки для ньюкамера: 9 ідей, що покласти у welcome package

По-друге, набір новачка має відповідати цінностям компанії: наприклад, свідчити про те, що команда живе за еко-принципами та піклується про здоров’я та комфорт своїх людей.


По-третє, цінується персональний підхід — іменні презенти, речі з індивідуальним дизайном і підписані власноруч привітання замість «наштампованих» чашок. Наприклад, як у компанії Facebook: набір класичний — блокнот, ручка, футболка, усе брендоване, включно із мишкою, але на столі — табличка з ім’ям власника.

Як це може бути:

  • Командний одяг 
    Зазвичай це брендовані футболки, толстовки та кепки. Але не найкраща ідея — просто закупити оптом партію білих футболок та шльопнути на них логотипи. Одяг має бути таким, щоб його хотілося носити — отже, варто мати речі різних розмірів, із стильним, цікавим, оригінальним дизайном. Можливо — кумедними чи мотивуючими цитатами та малюнками, які мають особливе значення для вашої команди або спільноти. А якщо команда позиціонує свою культуру як сімейну — чому б не покласти в пакет новачка зручні м’якенькі капці? :)
  • Прикольні чашки 
    Це неодмінний атрибут працівника і традиційний символ посвяти до команди: якщо ми п’ємо капучінку з однакових чашок — ми вже майже родичі. Але, знову-таки, добре, якщо чашка буде гарною — такою, щоб не соромно було зробити селфі з нового крутого робочого місця. Непогана ідея — термокухоль, що збереже температуру кави Front End Developer, який запрацюється. Або смарт-чашка, яка нагадає, що варто поповнити водний баланс.
  • Смаколики та «девайси» до них 
    Варіантів безліч: від шоколадних батончиків, цукерок, брендованих пряників, тістечок, наборів кави та чаю до свіжих фруктів або корисних снеків без цукру. Можна також додати щось практичне для зберігання їжі — наприклад, ланчбокс, пляшку для води або підставку для чашки.
  •  Привіт від керівника 
    Наприклад, новачків Ebay зустрічає лист-привітання. Новачку особливо приємно, якщо його відзначить лідер команди. Найпростіший варіант — листівка від СЕО, в якій він/вона вітає новачка на борту і бажає усіляких успіхів, написана або принаймні підписана особисто. А краще — запрошення на персональну зустріч, наприклад, сніданок або просто неформальну розмову, для особистого знайомства.
Ніштяки для ньюкамера: 9 ідей, що покласти у welcome package
  • Корисна канцелярія 
    Зазвичай це блокноти, календарі, щоденники: навіть найтехнологічніші компанії не відмовляються від паперових способів фіксування інформації. Зокрема, компанія IBM. Також ручки та інші корисні дрібнички, такі як тримач для телефона. Щоб додати індивідуальності — можна додати корпоративний стікерпак або наліпки для лептопа. Також це можуть бути потрібні технічні девайси, наприклад, power-банки. Наприклад, в Uber (офісі), окрім стандартного набору, співробітники отримують кубики-антистрес. А новачки Nike — навушники.
  • Ідейні речі 
    Ті, які працівник зможе використовувати не тільки на роботі, а і в особистому житті. Наприклад, для компаній, які сповідують еко-принципи, це можуть бути еко-сумки, рюкзаки або вироби з переробленої сировини. А також речі, які символізують приналежність до компанії (корпоративні значки тощо).
  • Національний елемент 
    В компаніях, до яких долучаються колеги з-за кордону, до welcome package доречно додати щось актуальне саме для іноземця, наприклад — розмовник або книгу про цікаві місцеві пам’ятки, заклади, події.
  • Коди доступу 
    Тобто суто практичні речі, які необхідні усім співробітникам — електронні ключі від офісних приміщень, оформлений пропуск та девайс для нього. А також — якщо у компанії є паперовий варіант — книга новачка, або welcome-book із базовою інформацією про цінності, проекти, колектив, контакти та інші корисні відомості (наприклад, розклад корпоративних тренувань) тощо.
  • Інтелектуальна прокачка 
    Наприклад, нова цікава книга з професійної тематики, бестселер, яким зачитується світ, або інші цікаві речі (пазли, головоломки, настільні ігри).


Проте важливо не тільки ЩО ми даруємо, а і ЯК. Можна просто залишити коробку на столі новачка, а можна — вручити після дружнього привітання, чаювання чи екскурсії. Все-таки головне — не речі, а емоції, які ми даруємо разом із ними.

А що ви кладете в набори своїм новачкам? Поділіться ідеями в коментарях :)

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
3704 Переглядів
Категорія HR
19.07.2019
Схожі статті
6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи
За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ..
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
Як створити успішний HR-бренд. Досвід General Electric, Netflix, Google
Як компанії виживають в умовах дедалі більшої орієнтації ринку праці на кандидатів? Це особливо актуально щодо технічних фахівців..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..
Почути головне: 8 порад щодо оцінки цінностей топ-кандидата
Ціна помилки при наймі топ-менеджера вкрай висока і може коштувати бізнесові самого бізнесу. Окрім досвіду, знань та навичок, при executive search особливу увагу слід при..
На ремоуті до кінця 2020: як «тимбілдитися» онлайн
Позумитися, списатися, включити камеру, вимкнути мікрофон — будемо відвертими, багато хто втомився від віддаленої роботи та хочуть простого офісного «підемо на каву?». Ал..
Як український IT-бізнес адаптується до «карантинного» ринку: результати опитування
Карантин та економічний струс ускладнили роботу всіх галузей і не оминули стороною IT-ринок
«Я не чекаю від рекрутерів, що вони ходитимуть із застиглою посмішкою 24/7 та татуюванням “люблю людей”»: інтерв'ю з HR Director Ajax Systems Дар'єю Назаркіною
Українська компанія Ajax Systems розробляє та виготовляє розумні бездротові системи безпеки, які купують у 80+ країнах. Бізнес масштабується, команда швидко зростає – на ..
«Високий потенціал у фінтех-рішень, які «відкушують» функції класичних банків»: інтерв'ю з співзасновником YayPay Євгеном Виборовим
Фінтех — привабливий ринок для стартапів з огляду на темпи трансформації сфери фінансів