Огляд рівня заробітної плати для C-level на ринку українського IT

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

За останній час ми закрили 30 C-level вакансій для IT компаній та виявили, що ні кандидати, ні роботодавці не впевнені у цифрах

Топ-менеджер Огляд зарплат

Як вважаєте, скільки коштує тямущий топменеджер?

За останній час ми закрили 30 C-level вакансій для IT компаній та виявили, що ні кандидати, ні роботодавці не впевнені у цифрах. Наприклад, 5000 $ для СТО це багато чи мало? Кому варто давати опціони? Чи мотивує гнучкий графік? Власне, ось чому ми затіяли опитування на цю тему. І сьогодні раді поділитись результатами.

Огляд рівня заробітної плати для C-level на ринку українського IT

Загалом на наші запитання відповіли 167 менеджерів. З них 130 чоловіків та 37 жінок. В основному, жінки обіймають посаду HR, СОО, СМО чи СЕО. Вік більшості учасників опитування (97 осіб) віком від 31 до 40 років. Середня зарплатня топменеджера цього віку становить 5000$. Найбільше даних отримано за сферами Digital, E-commerce, FinTech and Banking. Найвищий рівень винагороди на median в E-commerce – 5100$.


Чим старша компанія, тим більше зрілі процеси, включаючи систему оплати праці. До речі, кількість років роботи компанії на ринку не має значного впливу на рівень оплати топменеджерів. Чим більша компанія, тим вища кількість співробітників та рівень заробітної плати для топменеджерів у ній.


*Цікаве спостереження: за медіаною найвищий рівень заробітної плати в компаніях, заснованих у США. На другому місці – Європа, на третьому – Росія. Але по верхньому кордоні вилки, найвищий рівень заробітної плати в компаніях, заснованих в Україні. (див. слайд 41). Можна припустити, що в українських бізнесах належним чином не вибудовано систему оплати праці та компенсаційний пакет, тому доводиться конкурувати принципом "накинь +500$"
У 38, 3% Топменеджерів немає бонусу (!). У більшості бонус річний (25, 6%) або квартальний (23, 9%) і залежить від прибутку компанії (36, 67%) та/або виконання KPI's департаменту (32, 78%). Найбільш задоволені топменеджери, бонус яких залежить від виконання індивідуального плану KPI.


Більше цифр та фактів у докладній презентації Salary Survey від Indigo Tech Recruiters.

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
12293 Переглядів
Категорія C-level
31.10.2018
Схожі статті
Огляд рівня заробітних плат для C-level на ринку українського IT в 2022 році
Як війна в країні вплинула на рівень доходу та мотивацію топ-менеджерів українського ІТ – про це у нашому новому огляді зарплат...
Огляд заробітних плат для C-level на українському IT-ринку 2021 року
CEO Катерина Осадчук і команда Indigo Tech Recruiters провели третій щорічний огляд зарплат для C-level в IT. Ділимося результатами й дякуємо Royallex в особі Віталія Луж..
Огляд рівня заробітної плати для C-level на ринку українського IT за результатами 2019 року
СЕО Катерина Осадчук та команда Indigo Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-level в IT. Ділімося результатами. Помилка найму та втрата ключ..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..
Почути головне: 8 порад щодо оцінки цінностей топ-кандидата
Ціна помилки при наймі топ-менеджера вкрай висока і може коштувати бізнесові самого бізнесу. Окрім досвіду, знань та навичок, при executive search особливу увагу слід при..
«Я не чекаю від рекрутерів, що вони ходитимуть із застиглою посмішкою 24/7 та татуюванням “люблю людей”»: інтерв'ю з HR Director Ajax Systems Дар'єю Назаркіною
Українська компанія Ajax Systems розробляє та виготовляє розумні бездротові системи безпеки, які купують у 80+ країнах. Бізнес масштабується, команда швидко зростає – на ..
«Високий потенціал у фінтех-рішень, які «відкушують» функції класичних банків»: інтерв'ю з співзасновником YayPay Євгеном Виборовим
Фінтех — привабливий ринок для стартапів з огляду на темпи трансформації сфери фінансів
"In diversity we trust": інтерв'ю з Максом Ковалем, head of operations Djinni.co
Залучати IT-таланти з огляду на конкуренцію на них складно. Залучати їх швидко - завдання з розряду "знайти Святий Грааль до найближчого четверга". Благо є продукти та се..
«Наші керівники витрачають близько 30% свого часу на пошук талантів»: інтерв'ю з Максимом Штепою, СЕО SocialTech
За досвідом Indigo, один з ключів до якості рекрутингу – у діалозі сторін. Тому ми вирішили підготувати серію інтерв'ю з СЕО компаній, команди яких допомагаємо посилити I..
"Філософія дуже проста: не володій, а май": Максим Соловйов, засновник sharing economy сервісів Carbar і Apple4Teams
Команда Indigo – Tech Recruiters дізналася у фаундера – Максима Соловйова, чим вигідні такі рішення, як оцінити благонадійність потенційного клієнта за його соціальним ка..
Огляд зарплат СТО в українському IT
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-Level в IT. Нагадаємо, що раніше ми випустили огляд заробітних п..