Добірка інструментів для автоматизації рекрутингу

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

«Зараз поп'ю каву, потім пошарюся по Екселівській базі з анкетами, після витрачу 100500 годин на підготовку та розсилку листів-запрошень для full stack developers на співбесіду, в календар залізу, щоб час розпланувати..

Підбір персоналу Найм HR Рекрутинг
Добірка інструментів для автоматизації рекрутингу

«Зараз поп'ю каву, потім пошарюся по Екселівській базі з анкетами, після витрачу 100500 годин на підготовку та розсилку листів-запрошень для full stack developers на співбесіду, в календар залізу, щоб час розпланувати, потім Оленку спантеличу, щоб вакансії ios розробників по джоб-порталах розкидала». Це про вас? Якщо ні, все одно читайте нашу добірку інструментів для автоматизації рекрутингу - раптом, що нове побачите і ще більше прокачаєте професіоналізм і швидкість. А якщо так, не просто читайте, а й впроваджуйте.


Ми підготували невелику добірку програм та інструментів, які будуть корисні it recruitment agencies та рекрутерам одинакам.

Почнемо з рішення від українських розробників

Хлопці з Одеси взяли та розробили софт для підбору персоналу, який отримав назву CleverStaff. Нам цей проєкт цікавий насамперед через те, що він створювався з огляду на потреби фахівців з IT-рекрутингу і наші, Indigo Tech Recruiters, зокрема. Чи успішним він вийшов? Мабуть, так, якщо рішенням користуються компанії з більш ніж 30 країн світу.

Чим може бути корисна ця програма, і які її особливості?

Це ПЗ — одне з небагатьох, які мають серверну та хмарну версію. За його допомогою ви зможете:

  • Парсити резюме з більш ніж 10 популярних ресурсів. Тут вам і LinkedIn, і superjob.ua, і регіональні гілки HH, та ін.
  • Автоматизувати розсилку листів. Є безліч шаблонів, які ви зможете налаштовувати під себе.
  • Значно прискорити пошук анкет за базою. Можна настроювати його за 22 критеріями.

Звичайно ж, не обійшлося без таких фішок, як можливість швидкої підготовки різних видів звітів, модуль для складання тестів для кандидатів на вакансії, управління лійкою рекрутингу, інтеграція з Google & Outlook Calendar і т.п. 

Як одна з сильних сторін ПЗ самі розробники відзначають широкі можливості з кастомізації та адаптації системи під потреби конкретного замовника.

«Не хаос, а Potok»

Погодьтеся, чіпляє підхід розробників Potok до неймінгу. Хочеться вірити, що з цією CRM вдасться подолати хаос. Чи реально? Погляньмо, що вона пропонує. А можливості системи наступне:

  • Двостороння інтеграція з сайтами для пошуку роботи/працівників та соціальними мережами. Приємна «фішка» CRM-системи — передача відгуків на вакансії на різних майданчиках у систему.
  • Можливість додавання кандидатів до бази з різних ресурсів. Підтримується безліч глобальних та регіональних сайтів.
  • Аналітичний модуль (ну куди ж без нього). За його допомогою ви зможете оцінювати час на закриття вакансії, продуктивність команди, ефективність вирв підбору та інші параметри.
  • Інтеграція із поштовими сервісами. Писати листи та переглядати відповіді на них можна прямо в системі.

Загалом, якщо ви шукаєте систему, що дозволяє звести більшість операцій в одне вікно, зверніть увагу на Potok.

Lumesse TalentLink

Хмарне рішення, яке автоматизує рутинні процеси. Є мобільні програми для Android, iOS та BlackBerry. Одна з фішок цього рішення – пошук вакансій у прив'язці до організаційно-штатної структури компанії та гнучке налаштування параметрів пошуку. Щодо інших функцій, вони, можна сказати, стандартні:

  • Вивантаження вакансій у різні джерела (спеціалізовані сайти, соціальні мережі тощо).
  • Можливість формування звітів різних типів. У системі є 40 встановлених форм. Також користувачі можуть створювати свої.
  • Функціонал для створення та узгодження вакансій на різних рівнях.
  • Модулі для роботи з кандидатами. Система дозволяє автоматизувати процеси підготовки листів, планування та проведення співбесід, а також безліч інших процесів. Навіть трудовий договір з успішним претендентом можна підготувати тут.

Experium

Багато цікавого обіцяють розробники тим, хто вирішить автоматизувати рекрутинг за допомогою Experium. Ця штука реально вміє чимало. За допомогою цього рішення ви зможете:

  • Налаштувати автоматичне створення «карток людини» з вичерпною інформацією про кандидата на основі резюме. Система сама “витягуватиме” потрібні відомості й додаватиме їх куди потрібно.
  • Розсилати e-mail- та SMS-повідомлення за допомогою власного сервісу.
  • Створювати прямо в системі анкети, опитувальники, тести та безліч інших об'єктів (є можливість налаштування понад 1000 різних параметрів).
  • Готувати звіти з налаштуванням більш ніж 400 параметрів.
  • Створити свій портал для спілкування рекрутерів, навчання та інших цілей.
  • Організувати роботизований обдзвін кандидатів.
  • Проводити онлайн-тестування претендентів.

І це далеко не все. Функцій цього ПЗ безліч. Є можливість вибору зручного для себе варіанта використання: десктопна версія, web-інтерфейс або мобільний додаток.

TalentScanPro

Ще одне дітище українських розробників. Особливістю цієї платформи є використання ІІ для автоматизації процесу підбору фахівців. Вона здійснює пошук відповідних кандидатів на основі аналізу переваг рекрутера. Є інтеграція з Linkedin, TurboHiring, GitHub, StackOverflow, Rabota.ua, Work.ua. Є плагін для Chrome для ефективної роботи з LinkedIn. Можливий кроспостинг вакансій на різних платформах одним кліком.

Найбільш «легкі» інструменти. Якщо "великі" програми вам не потрібні

Далеко не завжди потрібно обов'язково автоматизувати всі процеси. Деяким достатньо й окремих. Наприклад, для пошуку e-mail адрес по сторінках у соціальних мережах (і навпаки) можна використовувати Prophet.

За допомогою WhoWorksAt можна шукати контакти співробітників компаній, що вас цікавлять, просто відвідавши їх корпоративні сайти.

Не зайвим буде звернути увагу і на сервіс «Оцінка талантів» (спільне дітище HeadHunter та CEB SHL Talent Measurement Solutions). За його допомогою ви зможете автоматизувати процеси оцінки деяких здібностей та компетенцій кандидатів на ті чи інші позиції.


Непоганий інструмент для підготовки анкет та відправки їх претендентам — мобільний додаток HireVue (App StoreGoogle Play). Можна використовувати його для проведення онлайн-інтерв'ю.


В автоматизації роботи рекрутерів не завадить і чат-бот. Йому можна «делегувати» спілкування з кандидатами (до певного етапу, звісно) на сайті, в соц. мережах, у месенджерах. Компанія, яка займається розробкою таких «помічників», чимало.

 
За бажання, автоматизувати роботу рекрутера легко і просто - інструментів для цього є. Переважна більшість із них є платними. Але це все-таки інвестиції у ваш бізнес та внесок в успішну роботу. Автоматизуйтесь і вам віддасться.


автор: Денис Малов

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
6362 Переглядів
Категорія Рекрутинг
14.09.2018
Схожі статті
6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи
За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ..
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
Як створити успішний HR-бренд. Досвід General Electric, Netflix, Google
Як компанії виживають в умовах дедалі більшої орієнтації ринку праці на кандидатів? Це особливо актуально щодо технічних фахівців..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..
Почути головне: 8 порад щодо оцінки цінностей топ-кандидата
Ціна помилки при наймі топ-менеджера вкрай висока і може коштувати бізнесові самого бізнесу. Окрім досвіду, знань та навичок, при executive search особливу увагу слід при..
На ремоуті до кінця 2020: як «тимбілдитися» онлайн
Позумитися, списатися, включити камеру, вимкнути мікрофон — будемо відвертими, багато хто втомився від віддаленої роботи та хочуть простого офісного «підемо на каву?». Ал..
Як український IT-бізнес адаптується до «карантинного» ринку: результати опитування
Карантин та економічний струс ускладнили роботу всіх галузей і не оминули стороною IT-ринок
«Я не чекаю від рекрутерів, що вони ходитимуть із застиглою посмішкою 24/7 та татуюванням “люблю людей”»: інтерв'ю з HR Director Ajax Systems Дар'єю Назаркіною
Українська компанія Ajax Systems розробляє та виготовляє розумні бездротові системи безпеки, які купують у 80+ країнах. Бізнес масштабується, команда швидко зростає – на ..
«Високий потенціал у фінтех-рішень, які «відкушують» функції класичних банків»: інтерв'ю з співзасновником YayPay Євгеном Виборовим
Фінтех — привабливий ринок для стартапів з огляду на темпи трансформації сфери фінансів