Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Ми нещодавно розповідали про family-friendly компанії. А наразі хочемо згадати тих, без кого дехто з нас також не уявляє життя — домашніх улюбленців. Які все частіше стають улюбленцями офісними

Соціальна відповідальність Культура HR IT
Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly Звичайний день в MacPaw

Ми нещодавно розповідали про family-friendly компанії. А наразі хочемо згадати тих, без кого дехто з нас також не уявляє життя — домашніх улюбленців. Які все частіше стають улюбленцями офісними. Отже, як стати на додачу ще й pet-friendly, щоб карми вистачило на кілька циклів життя організації? Розмірковуємо з рекрутинговим агентством Indigo, ділимося практиками та світлинами з офісів українських компаній. Загалом щодо pet-friendly офісів є аргументи як «за», так і «проти».

За:

  • Співробітники офісів, які мають тваринок, відзначають, що це — чудовий антистрес та шанс відволіктися від складних завдань на когось мімішного, відновити трохи енергії.
  • Це «фішка» компанії та гарний інфопривід, щоб розповісти про себе.
  • Це символічно — іноді такі звірята стають справжніми тотемними корпоративними тваринами.
  • Це згуртовує людей, адже піклуватися про свій зоопарк зазвичай мають саме колеги-добровольці.
Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly Дрім-тім Global Logic

Проти:

  • Не всі люблять тварин.
  • Деякі люди мають алергію, а тому фізично не можуть працювати поряд із певними тваринами.
  • Багато людей люблять тварин, проте вважають, що їхнє місце — вдома, надворі або в дикій природі, але не в офісі.

Якщо ви з командою все-таки домовилися, що тварини вам друзі — як стати ближчими до фауни?

Поселити звірятко в офісі

І вибір улюбленців, як свідчить практика українських компаній, безмежний. Ось тільки кілька цікавезних прикладів:
В офісі проекту «Всеосвіта» оселилися удав Арні та павук Шелоб (вітання фанатам «Володаря кілець»). В одному офісі MacPaw живуть двоє котів, Фіксель та Хувер: вони можуть вільно пересуватися по робочому простору, але мають і власну обладнану кімнату з гаджетами та іграшками. А в другий офіс, який компанія відкрила нещодавно, колеги можуть приводити своїх собак, зокрема серед візитерів — коргі Чуі.

Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly Хувер
Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly Фіксель


У харківському офісі GlobalLogic мешкають папуга, рибки, тритони, а також проходить акція «Приведи собаку в офіс». Наприклад, влітку в такий день до компанії завітали аж 30 четверолапих друзів.

Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly Приведи друга - отримай настрій


В одеському офісі DataArt живе агама Агамівна. В лондонському — равлик ахатина на ім’я Turbo Jelly, яка є гермафродитом та особливо полюбляє огірки, обов’язково — органічні.

Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly Агамівна
Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly Турбо Джеллі


В офісі «Епас Студія» мешкають двоє папуг: зелений Ківі та корела Фіча. А ще — мурашина колонія! У компанії Homsters живуть ховрахи та часто гостює собака засновників — Іча.

Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly Жодна вечірка не почнеться без Ічі


Якщо тварина проживає в офісі, головне — створити для неї комфортні умови. Важливо заздалегідь порадитися з фахівцями: де звір має жити, чим харчуватися, які особливості догляду варто врахувати. А також необхідно домовитися про те, хто буде піклуватися про тварин. Зазвичай співробітники залюбки роблять це самі, зокрема — забирають тваринок додому на вихідні, щоб їм не було самотньо.

Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly Крутецька команда MacPaw

Приводити улюбленців у гості

Гарний компроміс, якщо ви не готові запропонувати тваринам постійне місце проживання в офісі — запрошувати їх час від часу. Наприклад, популярна серед роботодавців акція — «Приведи собаку на роботу». Також можна запропонувати колегам брати із собою улюбленців на розважальні івенти, що проходять на свіжому повітрі.

Від мурахи до собаки: які неймовірні тварини живуть в офісах та як компанії стати pet-friendly Фіксель та Хувер. No Rush.

Допомагати тваринам на волонтерських проектах

Зазвичай це роблять компанії, які виготовляють продукти для тварин. Наприклад, у Mars є програма «Better world for pets», у межах якої підтримують притулки для тварин — привозять корм та ліки, проводять уроки гуманного ставлення до тварин у школах тощо. У програмі беруть активну участь співробітники. Часто в компаніям такі ініціативи належать окремим працівникам-зооволонтерам, які запрошують залучають і колег. А роботодавець може підтримати такі гарні наміри за бажанням — фінансово або, наприклад, запровадити популярну в світі практику, за якої працівники приділяють один або більше днів на рік волонтерським проектам (за рахунок робочого часу).


А чи раді ви бачити улюбленців своїх колег у своєму офісі? :)


автор: Катя Маєвська

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
3638 Переглядів
Категорія HR
02.10.2019
Схожі статті
Огляд рівня заробітних плат для C-level на ринку українського IT в 2022 році
Як війна в країні вплинула на рівень доходу та мотивацію топ-менеджерів українського ІТ – про це у нашому новому огляді зарплат...
6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи
За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ..
Огляд заробітних плат для C-level на українському IT-ринку 2021 року
CEO Катерина Осадчук і команда Indigo Tech Recruiters провели третій щорічний огляд зарплат для C-level в IT. Ділимося результатами й дякуємо Royallex в особі Віталія Луж..
Огляд рівня заробітної плати для C-level на ринку українського IT за результатами 2019 року
СЕО Катерина Осадчук та команда Indigo Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-level в IT. Ділімося результатами. Помилка найму та втрата ключ..
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
Як створити успішний HR-бренд. Досвід General Electric, Netflix, Google
Як компанії виживають в умовах дедалі більшої орієнтації ринку праці на кандидатів? Це особливо актуально щодо технічних фахівців..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..