Огляд зарплат СТО в українському IT у 2022 році

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Чи змінився розмір винагороди CTO порівняно із минулим роком? Що мотивує та демотивує менеджерів? Відповіді та інші інсайти – в новому огляді, enjoy!

Огляд зарплат CTO
CEO Indigo Tech Recruiters Катерина Осадчук CEO Indigo Tech Recruiters Катерина Осадчук

СЕО Катерина Осадчук і команда Indigo Tech Recruiters провели традиційний щорічний огляд заробітних плат для CTO в IT. Нагадаємо, що раніше ми випустили огляд заробітних плат C-Level всіх співробітників. 

Тепер детально розглядаємо окремі посади з дослідження.

Дякуємо Fint8 в особі Антона Шулика та Андрія Тертишника за допомогу в опрацюванні даних.

Яка оплата українських СТО в IT компаніях?

Ми отримали дані від 45 СТО в Україні. Серед них тільки одна жінка із зарплатою 6000$, при вилці зарплат серед інших учасників від 6150 до 15700$. 

78% опитаних працюють у продуктових компаніях, 87% – бізнеси, засновані в Україні. 55% – розміром менше 200 співробітників. 

Рівень зарплат на технічних управлінських ролях став помітно вищим. 

Найімовірніше, це встигло статися до початку війни, коли ринок активно зростав. 

Згідно зі свіжими даними рівень зарплати на медіані 9250$. Тоді як на початку 2021 року він був $7250, а в 2020-му було - 6000$

1. Загальна вилка винагороди.  1. Загальна вилка винагороди. 

Якщо дивитися в розрізі посад, то СТО отримують винагороду вищу, ніж VP of Engineering – 9 500 і 8 900$ на медіані відповідно. Більший розрив помітний за середніми значеннями - СТО 12 261$, тоді як у VP of Engineering 9 624$.

2. Вилка винагороди залежно від позиції.    2. Вилка винагороди залежно від позиції.   

Більшість опитаних СТО віком від 25 до 39 років. Технічні управлінці віком від 35 до 39 років заробляють найбільше – 10 000$ на медіані. Хоча якщо дивитися на середні показники або 90й перцинтиль - то попереду керівники віком від 25 до 34 років. 22 800$ по верху вилки і 12 576$ у середньому. 

3. Залежність винагороди від віку.    3. Залежність винагороди від віку.   
Немає дуже великої різниці у винагороді залежно від віку компанії. 

Однакова медіана винагороди в компаніях віком від 1 до 3х і від 3х до 5ти років. Вона становить 8500$. 

І також однакова вона в компаніях від 5ти до 10 років і старше 10 років – 9250$. 

4. Залежність винагороди від віку компанії.   4. Залежність винагороди від віку компанії.

Хоча якщо дивитися на середні значення, то все ж спостерігається залежність - що старша компанія, то вища зарплата. Так у компаніях віком 1-3 роки винагорода в середньому 9800$, а понад 10 років - 12118$. 

 5. Детальні вилки залежності винагороди від віку компанії.   5. Детальні вилки залежності винагороди від віку компанії. 

Є відмінності в зарплатах залежно від кількості співробітників, які працюють у компанії. Якщо їх менше 200, то зарплата на медіані 8350$. Якщо понад 200 людей – 12 000$.  

6. Залежність винагороди від кількості співробітників у компанії.  6. Залежність винагороди від кількості співробітників у компанії. 

Більшість учасників опитування – представники продуктових компаній. Якщо дивитися на середні значення оплати, то різниця незначна: 11 525$ у СТО аутсорсингових і аутстафінгових компаній і 11 137$ – продуктових. Також і на медіані різниця у 8% на користь продуктових. А ось по верху вилки більші зарплати зустрічаються в аутсорсингових і аутстаффінгових компаніях – 19 500$.  

Важко закриваються вакансії на C-Level позиції?

Показуємо перших кандидатів за 6 днів. Закриваємо складні вакансії 15+ років, вже 300 000+ талантів в нашій базі. 

Проконсультуйте мене
7. Ставка СТО залежно від типу компанії.  7. Ставка СТО залежно від типу компанії. 

Більшість СТО та VP of Engineering отримують не просто фіксовану зарплату, а мають бонуси, опціони чи акції.  

8. Форма оплати СТО.    8. Форма оплати СТО.   

Крім рівня заробітних плат нам цікаво було дізнатися фактори мотивації, демотивації та деякі умови роботи. 

Цікаво, що під час минулого огляду (2021 рік) для співробітників на даній посаді, перш за все, був важливий рівень заробітної плати (70%), а зараз цей фактор мотивації знаходиться на восьмому місці (44%). А перші три посідають: свобода в ухваленні рішень та їхній імплементації (73%), культура довіри в компанії (64%) і цінність продукту та послуг компанії для клієнтів (60%). 

9. Фактори мотивації СТО.   9. Фактори мотивації СТО.  

Демотивують насамперед некомпетентний менеджмент (42%), брак балансу робота-життя (38%) і культура недовіри в компанії (33%). 

10. Фактори демотивації СТО.   10. Фактори демотивації СТО.  

71% СТО зазначають, що можуть працювати за гнучким графіком, 53% отримують додаткову оплачувану освіту, а 49% мають медичну страховку. У 38% є опціони (2021 року вони були у 20%). 

11. Компенсаційний пакет СТО. 11. Компенсаційний пакет СТО.

Будемо раді, якщо інформація виявиться корисною для прийняття правильних бізнес-рішень. 

Авторка: Катерина Осадчук, СЕО INDIGO Tech Recruiters


Шукаєте топ-менеджера?

Ми знайшли топ-менеджерів для Vimeo, Wix.com, DataArt, Jooble та інш. клієнтів. 

Проконсультуйте мене
Інфо
Автор статті: Катерина Осадчук
1942 Переглядів
Категорія C-level
18.01.2023
Схожі статті
Огляд рівня заробітних плат для C-level на ринку українського IT в 2022 році
Як війна в країні вплинула на рівень доходу та мотивацію топ-менеджерів українського ІТ – про це у нашому новому огляді зарплат...
Огляд заробітних плат для C-level на українському IT-ринку 2021 року
CEO Катерина Осадчук і команда Indigo Tech Recruiters провели третій щорічний огляд зарплат для C-level в IT. Ділимося результатами й дякуємо Royallex в особі Віталія Луж..
Огляд рівня заробітної плати для C-level на ринку українського IT за результатами 2019 року
СЕО Катерина Осадчук та команда Indigo Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-level в IT. Ділімося результатами. Помилка найму та втрата ключ..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Огляд зарплат СТО в українському IT
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-Level в IT. Нагадаємо, що раніше ми випустили огляд заробітних п..
Скільки заробляють СЕО на ринку українського IT?
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-Level в IT. Нагадаємо, що раніше ми випустили огляд заробітних п..
СОО: роль та зарплата у реаліях українського IT?
СОО – роль та зарплата в реаліях українського IT. СЕО Катерина Осадчук та команда Indigo Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-level у IT. Н..
СОО – роль і зарплата в реаліях українського IT. Огляд – 2020
СЕО Катерина Осадчук і команда Indigo Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-Level в IT. Нагадаємо, що раніше ми випустили огляд заробітних п..
Огляд зарплат Project Managers в українських IT компаніях
СЕО Катерина Осадчук та команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. У минулому огляді ми показали зарплати Product Managers і Pro..
Тестувальник програмного забезпечення: де вчитися?
Ми зібрали 10 найкращих курсів тестувальників, які допоможуть опанувати професію або підвищити кваліфікацію. У добірці - онлайн-програми, очні курси в Україні, стажування..
Огляд зарплат CMO в українському IT
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-Level в IT. А зараз заглиблюємося у деталі і розглядаємо окремі ..
Огляд зарплат фінансових директорів в українському IT
СЕО Катерина Осадчук і команда IT-рекрутингового агентства INDIGO Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-Level в IT. Нагадаємо, що раніше ми ..
Що таке геймдев і як туди потрапити: спеціальності та зарплати в Україні
ейм-девелопмент — процес дизайну, розробки та релізу гри. Іноді гейм-девелопментом займається одна людина і досягає успіху - як це було зі Stardew Valley, Undertale, Axio..
Огляд зарплат HRD в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-Level в IT. Нагадаємо, що раніше ми випустили огляд заробітних п..
Огляд рівня заробітних плат для C-level на ринку українського IT в 2023 році
Останній рік став свідком значних змін на ринку праці в IT-секторі. В умовах викликів, які постають перед українським бізнесом, глобальні зміни на ринку праці формують т..