Де шукати співробітників: 7 джерел залучення джунів

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

Вірите в потенціал? Створюєте в компанії середовище, де паростки таланту зростають, наче бобове дерево Джека, до небес? Отже, для вас актуальне питання, як залучати перспективних новачків до своєї команди

Підбір персоналу Найм IT Рекрутинг

Вірите в потенціал? Створюєте в компанії середовище, де паростки таланту зростають, наче бобове дерево Джека, до небес? Отже, для вас актуальне питання, як залучати перспективних новачків до своєї команди. Над особливостями полювання на юні IT-таланти замислилися і ми з рекрутинговим агентством Indigo.

Де шукати співробітників: 7 джерел залучення джунів

Університети

За даними Tech Ecosystem Guide to Ukraine 2019, в Україні більше 200 навчальних закладів мають IТ-спецiальності і випускають 16 тис. фахiвцiв щорiчно. Серед них точно є ваші. Але стояти з хлібом-сіллю на церемонії вручення дипломів — запізно. Тому що до цього часу інші роботодавці вже провели для студентів купу ініціатив, у які грамотно загорнули джоб-офери, і сформували лояльність до себе. Не кажучи про те, що багато з них створять або вже запустили власний стартап. Отже, приєднуватися і пропонувати цінність талантам варто вже під час навчання: сіяти, а тільки потім — жати.

IT-курси

Якщо люди йдуть на курси, це вже гарний знак: вони хочуть потрапити в професію і навіть готові інвестувати в це на доступному для себе рівні, ймовірно навіть отримали початкові знання — тож розпочинати роботу буде легше. До того ж, багато студентів і раніше мали певні навички, але вирішили формалізувати їх та отримати диплом. Звісно, чекати на випускників під дверима навчального класу і відловлювати найуспішніших — не найкраща ідея. До того ж, левова частка програм проводиться онлайн. Тому, як варіант, на курсах можна навчати або проводити власні корпоративні програми — це чудова можливість придивитися до учнів.

Студентські спільноти

Оскільки «фрешів» ми обираємо не за досвідом, знаннями та навичками, а насамперед за особистим профілем — участь у спільнотах це вже своєрідний фільтр. Зазвичай це небайдужі та проактивні молоді люди, які прагнуть розвитку, мають базові навички управління проектами та роботи в команді. Навчити Python Developers можна, навчити культурі — навряд.

Звичайні школи

Де шукати співробітників: 7 джерел залучення джунів

Так-так, наразі якщо компанія розпочинає пошук потенційних талантів з університету, — вона вже трошки відстає. Тому розбудову бренда роботодавця в сегменті нового покоління варто розпочинати ще зі шкільних парт: цікаві лекції про технології, профорієнтаційні уроки з органічно вплетеною інформацію про переваги власної компанії. Запросити потенційних колег можна і до себе в гості — на екскурсію, і це робить багато компаній: одна справа — почути, і зовсім інша — побачити на власні очі той «космос», до якого згодом можна приєднатися. До речі, і до діточок, які приходять до аніматорів у офіс на свята, теж можна подивитися під новим кутом ;)

Віртуальний світ

Там «прописалося» багато молоді, що як мінімум дотично цікавиться світом технологій, отже, серед гравців можна знайти кандидатів. Як у відомому кейсі датської компанії Uncle Grey: вона запросила топ-гравців Fortress 2 стали амбасадорами бренда, демонструючи постери з лінками на вакансії.

Стажування

У програмах для інтернів є безліч переваг. Так, інвестиції потрібні — але, за відгуками компаній, які їх проводять, вони зазвичай менші, ніж пошук готових фахівців такого рівня. І це не тільки про найм, а і про корпоративну соціальну відповідальність, бренд роботодавця, навіть про мотивацію досвідчених колег: на певному рівні розвитку багато професіоналів мають внутрішню потребу ділитися знаннями. А ще усім потрібне нове бачення — навіть, а може і особливо, досвідченим профі та зрілим бізнесам.

«Йдіть за кроликом»

Де шукати співробітників: 7 джерел залучення джунів

Нове покоління дуже любить квести та загадки, тому так багато роботодавців намагаються спочатку заінтригувати їх, а потім привести до свого порогу. Наприклад, польська компанія DaftCode на станції метро, найближчій до Варшавського університету, спочатку інтригувала банером із логотипом — і більше нічого. Потім додала до реклами фрагменти коду. Ті, хто вирішив задачу, отримав контакти та запрошення на співбесіду.


І таких кейсів безліч — наприклад, Google розміщували загадки на білборді, спецслужба Великобританії GCHQ пропонували майбутнім борцям із кібератаками скласти заплутаний числовий пазл тощо. А де ви шукаєте талановиту молодь? Поділіться цікавими історіями :)


автор: Катя Маєвська

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
2645 Переглядів
Категорія Рекрутинг
31.07.2019
Схожі статті
Огляд рівня заробітних плат для C-level на ринку українського IT в 2022 році
Як війна в країні вплинула на рівень доходу та мотивацію топ-менеджерів українського ІТ – про це у нашому новому огляді зарплат...
6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи
За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ..
Огляд заробітних плат для C-level на українському IT-ринку 2021 року
CEO Катерина Осадчук і команда Indigo Tech Recruiters провели третій щорічний огляд зарплат для C-level в IT. Ділимося результатами й дякуємо Royallex в особі Віталія Луж..
Огляд рівня заробітної плати для C-level на ринку українського IT за результатами 2019 року
СЕО Катерина Осадчук та команда Indigo Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-level в IT. Ділімося результатами. Помилка найму та втрата ключ..
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Як створити успішний HR-бренд. Досвід General Electric, Netflix, Google
Як компанії виживають в умовах дедалі більшої орієнтації ринку праці на кандидатів? Це особливо актуально щодо технічних фахівців..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як захантити крутого Product Manager до себе в команду?
Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім. Не потонути у комунікації між різними відд..
Почути головне: 8 порад щодо оцінки цінностей топ-кандидата
Ціна помилки при наймі топ-менеджера вкрай висока і може коштувати бізнесові самого бізнесу. Окрім досвіду, знань та навичок, при executive search особливу увагу слід при..