Як стати Java-програмістом: огляд найкращих курсів Java у 2021-му

Twitter
Linkedin
Facebook
Telegram

За даними сайту для пошуку роботи Work.ua, зарплата на позиції Java Developer в Україні може сягати 62 тис. грн і більше. Такого рівня доходу можна сягнути після трьох років інтенсивної роботи в галузі програмування. Вибрали найліпші онлайнові курси з Java для джунів і мідлів — платні й безплатні.

IT Розвиток Програміст Кандидатам

Java — друга за популярністю мова програмування. Її використовують під час створювання вебсайтів, мобільних програм, нейронних мереж і багатопотокових баз даних. Мовою програмування Java пишуть код близько 50% програмістів, а сервіси цією мовою впроваджені на більш ніж 3 млрд пристроїв.

За даними сайту для пошуку роботи Work.ua, зарплата на позиції Java Developer в Україні може сягати 62 тис. грн і більше. Такого рівня доходу можна сягнути після трьох років інтенсивної роботи в галузі програмування. Вибрали найліпші онлайнові курси з Java для джунів і мідлів — платні й безплатні.

Для зручності навчальні програми можна порівняти за вартістю, тривалістю та іншими критеріями й вибрати оптимальний варіант. Стаття буде також корисною роботодавцям і тим, хто працює в галузі підбору IT-фахівців, щоб знати, де полювати на майбутніх розробників.

5 причин пройти курс Java-програмування

Записатися на курси Java варто з кількох причин. Мова дає змогу створювати програми, з якими ми щодня взаємодіємо, — від мобільних застосунків до точок продажу (POS) терміналів, електронних книжок Kindle і автомобілів. Java-фахівці потрібні в більшості IT-компаній: аутсорсингових і продуктних, українських і міжнародних, великих організаціях і малому бізнесі. Потрібні розробники також у технологічних організаціях — наприклад, у банках. Навчальні програми забезпечують:

  1. Швидке опанування професією — можна в зручний час проходити курс, розрахований на кілька місяців. Доступ до більшості курсів залишається на піврічний період, тож можна самостійно вибирати швидкість навчання через відеолекції.
  2. Простота вивчення — програмний код пишеться за певними правилами, або синтаксисом мови. У середньому студенти опановують його за 4 місяці. Крім того, на курсах за учасниками часто закріплюється ментор, що координує навчання.
  3. Вся інформація в одному місці — замість тривалого пошуку вправ і теорії з «водою» вивчаєте експертну, структуровану інформацію.
  4. Готове портфоліо — домашні завдання дають змогу сформувати портфоліо проєктів, яке можна буде показати першому клієнтові.
  5. Зручний формат — онлайновий курс дасть змогу вивчати мову програмування в будь-який час, будь-де і з будь-якого пристрою.

Щоб почати програмувати мовою джава, необов’язково добре знати математику. Плюсом стане радше технічний склад розуму. А проте відомі приклади, коли сильними розробниками ставали колишні викладачі, торгові представники й випускники гуманітарних спеціальностей.

Зі старту навчання намагайтеся надавати практиці щонайбільше часу. Почніть з розробляння нескладних програм, що допоможе виробити регулярність. Як швидко можна навчитися програмувати мовою Java і скільки коштує навчання на курсах, читайте в добірці.

Як стати програмістом Java: базові скіли

Як стати Java програмістом Як стати Java програмістом

Попри конкуренцію, попит на Java-девелоперів високий. Програмістів шукають нині більш як 53 тис. компаній. Водночас, за даними онлайнового видання TechRepublic, відсоток зміни професії серед Java-програмістів низький. Базові навички junior Java developer:

  • знання мови програмування Java;
  • знання англійської на середньому й вищому рівнях (B1 +);
  • вебфреймворки: Struts або Spring;
  • контейнери та DevOps-інструменти: Jenkins, Docker, Kubernetes;
  • досвід роботи з базами даних: JDBC, SQL;
  • модульне тестування: JUnit або Mockito;
  • вебтехнології: HTML, CSS, JavaScript і JQuery;
  • мови розмічування: XML або JSON.

Серед просунутих скілів вирізняють АІ і machine learning, блокчейн, систему Hadoop, а також розширений фреймворк JavaScript — наприклад, Angular, React або VueJS. Не фокусуйтеся на глибокому вивченні теорії — без практики підхід сповільнює навчання і знижує мотивацію і далі опановувати нову мову програмування.

5 найкращих курсів Java для джунів і просунутих

Курси зі списку стануть відповіддю на запитання : «Як вивчити мову Java з нуля?». До їхньої вартості переважно входить підтримка кураторів і надання сертифіката. Навчання допоможе опанувати потрібну мову програмування, знайти роботу в цікавій компанії або перейти на віддалений режим роботи. Все, що потрібно для останнього, — закінчити курс і забезпечити стабільне під’єднання до інтернету. Ваше місце розташування не має значення — можна писати код у Києві, Токіо, Кейптауні або Канкуні.

Skillbox

Посилання на курс.

Тривалість: 9 місяців.

Вартість: 26,2 тис. грн.

Формат: онлайновий.

Мова: російська.

«Професія Java-розробник» — курс з підготування програмістів з нуля або початкового рівня. Допоможе опанувати код, особливості роботи з масивами, числами, рядками, файлами, базами даних, мережею і багатопотоковістю. Програма ґрунтується на відеолекціях зі зрозумілим розбиранням теорії, практиці та захисті диплома.

Куратори в Telegram-чаті розбирають роботи студентів, розповідають про помилки й методи їх виправлення. Домашні завдання перевіряються двічі — це допоможе переконатися, що все виконано правильно. Програму поділено на рівні:

  • Перший: 16 теоретичних тем і дипломна робота — індивідуальний проєкт зі створення системи керування контентом.
  • Другий: практика й командне розроблювання соціальної мережі за ТЗ і дизайном проєкту.

Всього тем на курсі 22 — від вступного модуля про те, як стати Java-розробником, до теми про розподілені сховища та програми для смартфонів або десктопів. Крім того, у межах курсу розбирають універсальні скіли програміста й навчають англійської для IT-фахівців.

У Skillbox також допомагають студентам у працевлаштуванні. Дають рекомендації щодо складання портфоліо й резюме та забезпечують персональні консультації з розвитку кар’єри. А ще готують до співбесіди в компаніях-партнерах. Під час захисту диплома студенти працюють на курсах з проєктами реальних замовників. Дипломна робота матиме на меті розроблення двигунця блогу у вебінтерфейсі для публікації зображень і текстового контенту, а також можливості залишати реакції.

Компютерна академія "ШАГ"

Посилання на курс.

Тривалість: 12 місяців.

Вартість: від 30,3 тис. грн.

Формат: онлайновий і офлайновий у групах.

Мова: російська.

База навчальної програми «Розробляння програмного забезпечення на Java» — актуальні вимоги IT-ринку. Програму регулярно оновлюють, ґрунтуючись на дослідженнях і вимогах роботодавців. Навчання на курсі дасть змогу:

  • розібратися, як стати джава-програмістом, вивчивши базові принципи створення програм з використанням цієї мови;
  • опанувати проєктування класів;
  • вивчити механізми багатопотоковості Java;
  • розібратися в SQL;
  • застосовувати основи HTML, CSS і JavaScript;
  • опанувати взаємодію з об’єктами BOM і DOM;
  • парсити дані із застосуванням JSON.

Курс відбувається на освітній платформі з елементами гейміфікації. У digital-щоденнику Mystat учасники перевіряють бали, рейтинг і результати самостійної роботи, а також вивчають розпорядок лекцій і тестів. Платформа також забезпечує доступ до навчальної літератури впродовж доби. За результатами курсу студенти «заробляють» криптовалюту Академії STEPCoin. Її можна витратити на продукцію внутрішньої крамниці — навушники, флешки, селф-палки і мерч.

Навчання триває з викладачем у групах до 14 осіб. Після закінчення навчання студенти дістають міжнародний диплом Комп’ютерної академії «ШАГ», а також сертифікати від компаній-партнерів: «Ощадбанку», «Яндексу» й консалтингової організації «Аплана». Випускники Академії працюють у Microsoft, Cisco, Ebay, Snapchat, Dell, Amazon.

GeekBrains

Посилання на курс.

Тривалість: 12 місяців.

Вартість: 22 тис. грн.

Формат: онлайновий.

Мова: російська.

«Факультет Java-розроблень» — це навчальна програма, де готують найліпших програмістів. Допоможе опанувати головні технології Java-програмування: HTML, CSS, Hibernate, Spring Framework, SQL та інші. На курсі 14 окремих модулів, які проводять фахівці топових технологічних компаній: наприклад, ВТБ і Mail.ru Group. Інформація на факультеті щорічно оновлюється. До вартості програми входить Premium-підписка на платформу вивчення англійської Lingualeo і доступ до пробної версії «Лабораторії Касперського» на три місяці.

Перед початком курсу студенти переглядають відеолекції про особливості навчання в Geek University, про інструменти для самоосвіти, доступні на платформі школи, і про способи формулювання цілей за методикою SMART. Під час кожного модуля учасники здають проєкт: наприклад, розробляють аналог Dropbox і Google Drive або інтернет-магазин на Spring Framework. Після закінчення курсу в портфоліо студентів буде чотири проєкти.

Програма також передбачає роботу з HR-менеджером. Фахівець спілкується з кожним студентом індивідуально та продумує кар’єрний трек. До вартості курсу входить гарантія працевлаштування. GeekBrains обіцяють повернути гроші, якщо після навчання студент не знайде роботи. Випускники GeekBrains співпрацюють з Mail.ru Group, Maps.me, «Альфа-Банком» та іншими великими IT- й digital-компаніями.

JavaRush

Посилання на курс.

Тривалість: 6—8 місяців.

Вартість: 770 грн/міс. за Premium та 1280 грн/міс. за версію Premium Pro.

Формат: онлайновий.

Мова: російська.

JavaRush — це онлайнова гра з квестами й навчальними завданнями. Допомагає на практиці опанувати програмування з нуля. Гравці «прокачують» свого персонажа й розв’язують завдання різного рівня складності, що перевіряються в автоматичному режимі. 80% онлайнової гри — практика з інструкціями, побудована на 4 квестах:

  1. Java Syntax: класи, об’єкти, методи, змінні, типи даних, масиви, оператори й цикли;
  2. Java Core: серіалізації, перевантаження методів, інтерфейси, наслідування;
  3. Java Multithreading: потоки, внутрішні класи, бібліотека Swing, автопакування;
  4. Java Collections: файли, архіви, патерни проєктування, JSON, Guava, JavaScript і Git.

Програма передбачає стажування — роботу над реальним проєктом упродовж трьох місяців. Роботу координує та перевіряє особистий ментор. З підпискою Premium Pro відкривається доступ до повторного розв’язання завдань, аналізу стилю коду й «фішки» для складання резюме. Усього доступно 1200 вправ, які забезпечують від 500 годин досвіду написання коду на Java. Нині в JavaRush зареєстровано вже понад 1,7 млн ​​користувачів.

Безплатний мінікурс GeekBrains "Java. Швидкий старт"

Посилання на курс.

Тривалість: до місяця.

Вартість: безплатно.

Формат: онлайновий.

Мова: російська.

Безплатний курс відеолекцій «Java. Швидкий старт» складається з дев’яти занять і вправ на закріплення теорії. Згодиться для новачків і тих, хто готується до програми «Факультет Java-розроблень» та інших повноцінних курсів. Навчить:

  • використовувати змінні, розгалуження, цикли й методи;
  • виконувати операції введення й виведення в консоль;
  • користуватися налагоджувачем;
  • розробляти невеликі віконні ігри без застосування сторонніх бібліотек.

Після перегляду студенти дістають сертифікат, під час проходження можуть обговорювати завдання й тренди ринку з одногрупниками в спеціальному чаті.

Як вибрати курс із Java

Вибираючи навчальну програму, звертайте увагу на пропозиції, як-от перевірка завдань, підтримка куратора, наявність стажування та допомога в працевлаштуванні від школи. Компанії можуть гарантувати працевлаштування в себе або в сторонніх організаціях — це шанс швидкого входження в професію і можливість почати застосовувати здобуті теоретичні знання на практиці.

Java-курси Java-курси

Формат курсів з програмування мовою джава стане оптимальним вибором у разі наявності основної роботи, навчання в університеті або перебування в декреті. Навчання триває в онлайновому режимі, а до більшості програм є доступ і відеолекції можна переглядати. Крім того, пройшовши навчання, можна й далі працювати у своїй компанії та зробити Java-програмування додатковим способом заробітку. Розробник може бути «вільним птахом» і писати код кілька годин на день після роботи в основній компанії. Або, навпаки, з набуттям досвіду перейти на full-time чи фриланс і програмувати де завгодно. Можливо, ваша наступна зупинка — Amazon?

Поділіться курсами з програмування мовою Java та власним досвідом навчання, і ми додамо їх до наступної добірки!

Інфо
Автор статті: INDIGO Tech Recruiters
4891 Переглядів
23.06.2021
Схожі статті
Огляд рівня заробітних плат для C-level на ринку українського IT в 2022 році
Як війна в країні вплинула на рівень доходу та мотивацію топ-менеджерів українського ІТ – про це у нашому новому огляді зарплат...
6 способів зробити свою компанію максимально приємним місцем для роботи
За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ..
Огляд заробітних плат для C-level на українському IT-ринку 2021 року
CEO Катерина Осадчук і команда Indigo Tech Recruiters провели третій щорічний огляд зарплат для C-level в IT. Ділимося результатами й дякуємо Royallex в особі Віталія Луж..
Огляд рівня заробітної плати для C-level на ринку українського IT за результатами 2019 року
СЕО Катерина Осадчук та команда Indigo Tech Recruiters провели другий щорічний огляд заробітних плат для C-level в IT. Ділімося результатами. Помилка найму та втрата ключ..
Чи ласкаво просимо: чек-лист для «правильної» адаптації новачків
Знайти IT-талант – це вже завдання із зірочкою, але рано зітхати з полегшенням. Як допомогти людині пройти тернистий шлях ньюкамера, якнайшвидше влитися в команду і вийти..
«Твоя особистість зливається з твоїм стартапом: якщо все добре – і тебе драйвить, якщо погано – ти теж "падаєш"»: інтерв'ю з Олександром Дятловим, General Manager Ukraine у Very Good Security
Сфера захисту чутливих даних стає все перспективнішою (sensitive data – це, наприклад, біометричні дані, інформація про здоров'я, фінанси та інші особисті відомості). У я..
Від продактів та дизайнерів до back-end, QA та девопсов: як Київстар розвиває у себе команди для створення IT продуктів. Інтерв'ю із СРО Київстар Михайлом Нестором
IT та Product напрямок в Україні розвивається та зростає постійно. А в Київстарі вирішили розвивати його всередині..
Прожити 6 місяців без зарплати: головний аналітик HUG's розповів про грамотне інвестування
Фінансова грамотність — той скілл, якого часто не вистачає навіть досвідченим професіоналам у своїй справі. Ми поговорили про неї з головним аналітиком робоедвайзера HUG'..
Крізь вогонь, воду й фазу штормінгу: 5 стадій розвитку команди
Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..
«Любов з першого погляду», або як Indigo з випускниками школи «Hillel» спілкувались :)
Між собою ми жартома вирішили що зустріч була схожа нателешоу «Любов з першого погляду» :). Випускники школи мали можливість поспілкуватись з HR’ами і рекрутерами і запит..
Огляд зарплат Product Roles в українських IT-компаніях
СЕО Катерина Осадчук і команда INDIGO Tech Recruiters провели огляд заробітних плат для Product Roles в IT. Нагадаємо: щорічно ми випускаємо огляд заробітних плат C-Level..
Закрити незакриване: що таке Executive Search? Шукаємо найліпших кандидатів на топові вакансії
Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі...
Як український IT-бізнес адаптується до «карантинного» ринку: результати опитування
Карантин та економічний струс ускладнили роботу всіх галузей і не оминули стороною IT-ринок
«Я не чекаю від рекрутерів, що вони ходитимуть із застиглою посмішкою 24/7 та татуюванням “люблю людей”»: інтерв'ю з HR Director Ajax Systems Дар'єю Назаркіною
Українська компанія Ajax Systems розробляє та виготовляє розумні бездротові системи безпеки, які купують у 80+ країнах. Бізнес масштабується, команда швидко зростає – на ..